Πολιτική

Άδωνις: Συγκλονιστική τιμή το Υπουργείο Υγείας [vid]

Άδωνις: Συγκλονιστική τιμή το Υπουργείο Υγείας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)//Στα νέα υπουργικά καθήκοντά του αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Έχω πλήρη επίγνωση της πολύ μεγάλης ευθύνης

Στα νέα υπουργικά καθήκοντά του αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο νέο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει στο χώρο της υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης σημείωσε: «Αισθάνομαι συγκλονιστική τιμή και πολύ μεγάλη ευθύνη την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μου αναθέσει το υπουργείο Υγείας. Είναι το κορυφαίο υπουργείο της δεύτερης θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένως τονίσει».

«Το ότι ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το συγκεκριμένο πόστο μού δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος πρόσθεσε πως «είναι ένα δύσκολο υπουργείο. Όμως θα προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας το καλύτερο δυνατό. Καθήκον μας είναι να προωθήσουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, ότι θα εργαστούμε αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

«Η προκήρυξη για τους νέους διοικητές νοσοκομείων θα προχωρήσουν κανονικά, μακριά από κακές συνήθειες του παρελθόντος», υποστήριξε ο Ά. Γεωργιάδης. «Έχει σημάνει η ώρα να γίνουν πράξη μεταρρυθμίσεις και πρέπει να συμπληρώσω πως ποτέ δεν έχω ζητήσει το ένα ή το άλλο υπουργείο από τον πρωθυπουργό. Οφείλω όμως να πω ότι δεν έχω φοβηθεί δύσκολες αποστολές στη ζωή μου. Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε και επιτυγχάνουμε τους στόχους μας».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το εάν απέτυχε το rotation και λόγω αυτής της αποτυχίας έγινε ο ανασχηματισμός, ο Άδωνις απάντησε ότι «η αντιπολίτευση λέει τετριμμένα πράγματα. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Για τους έξι μήνες που ήμουν στο υπουργείο Εργασίας είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Τρέξαμε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Πετύχαμε μια σειρά από δραστικές αλλαγές που τόνωσαν το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. Άρα, από την άποψη αυτή, το rotation δεν απέτυχε, αλλά, απεναντίας, απέδωσε καρπούς».

Τέλος, αναφερόμενος στο πόσους αλλοδαπούς μετανάστες σκέφτεται να φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως «τα αιτήματα πλησιάζουν τις 400.000. Σε σύντομο διάστημα θα έχουμε αρκετούς μετακλητούς εργαζόμενους από τρεις διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για εργαζόμενους από την Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ινδία. Στόχος μας είναι να ανέβει ο μέσος μισθός. Θέλουμε να ασκήσουμε πίεση στην αγορά εργασίας για να ανεβάσουμε το επίπεδο του μέσου μισθού».

«Ο κ Κασσελάκης χρησιμοποίησε ακροδεξιά ρητορική. Μίλησε για ατζέντα Ισλαμαμπάντ. Είναι ατζέντα του ακροδεξιού Ολλανδού Βίλντερς. Μιλάμε για ατζέντα Κυριάκου Βελόπουλο. Και αυτό είναι αν μη τι άλλο ντροπιαστικό για κάποιον που θέλει να είναι πρόεδρος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments