Πολιτική

Μήνυμα επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων θέλει να στείλει το Μαξίμου

Μήνυμα επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων θέλει να στείλει το Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Σήμα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλάρωση» πρόκειται να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σήμα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλάρωση» πρόκειται να στείλει ο πρωθυπουργός

Σήμα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για «χαλάρωση» πρόκειται να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο αυτό που επισημαίνεται είναι πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό το βάρος πέφτει στους τομείς της ασφάλειας αλλά και της υγείας, κάτι που φάνηκε και από τις πρόσφατες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο.

Στόχος είναι να επιταχυνθεί η υλοποίηση μιας σειράς μέτρων που περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για «ένα ορμητικό κύμα αλλαγών. Που σίγουρα θα ξεβολέψει μερικούς, όμως τελικά θα ευνοήσει τους πολλούς».

Το επόμενο διάστημα τα «φώτα» θα στραφούν στη Βουλή και μέσα στον μήνα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές (τέθηκε ήδη σε δημόσια διαβούλευση). Επίσης από την κυβέρνηση δίνουν έμφαση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που το προσεχές διάστημα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συζήτηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου σύμφωνα με την naftemporiki.gr και την Κατερίνα Κοκκαλιάρη.

Το νομοθετικό μπαράζ θα συνεχιστεί και τον Φεβρουάριο και ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που προβλέπει τη σύσταση ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας».

Η κυβέρνηση όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει πει πως θα ψηφιστεί μέσα στην τετραετία, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβές timing. Ο  πρωθυπουργός προχθές δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφους όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μητσοτάκης: Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

«Οφείλουμε να σπάσουμε το στίγμα που έχει η επαγγελματική εκπαίδευση ότι είναι για τα παιδιά που δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο, από τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκη, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Περάματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι «αποπαίδι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η επαγγελματική εκπαίδευση. Είναι συνειδητή επιλογή».

Μιλώντας σε τρεις μαθητές από το ΕΠΑΛ Περάματος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση διαπιστώσαμε βασική αναντιστοιχεία του τι ζητάει η αγορά εργασίας και τι προτεραιότητες έδιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Διαπιστώσαμε ένα χάσμα και μια επαγγελματική κατάρτιση αποπαίδι και αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος κυρίως από οικονομικής πλευράς. Αν δει τα στοιχεία της ανεργίας των νέων θα δει ότι έχουμε μεγαλύτερη στους αποφοίτους των ΑΕΙ και μικρότερη σε αυτούς των ΙΕΚ».

Ο ίδιος τόνισε πως «αν δείτε τους μισθούς εδώ στη ναυπηγοπισκευαστική ζώνη θα δείτε ότι δεν μιλάμε για μεροκάματα κατώτατου μισθού. Άρα για μένα έχει σημασία να σπάσουμε το στίγμα που έχει η επαγγελματική εκπαίδευση ότι είναι για τα παιδιά που δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι αποπαίδι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η επαγγελματική εκπαίδευση. Είναι συνειδητή επιλογή» και επισήμανε πως «αν επιλέξετε αυτό τον δρόμο δικό μας χρέος είναι να έχετε την καλύτερη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση ώστε όταν πάρετε την πιστοποίηση να το γνωρίζει ο εργοδότης σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments