Πολιτική

Συγκροτείται task force για τον γάμο ομοφύλων

Συγκροτείται task force για τον γάμο ομοφύλων

Πηγή Φωτογραφίας: [365904] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 5η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη σε ρόλο "ομάδας κρούσης".

Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνέχιση της εφαρμογής της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, συμπεριλαμβανομένης της “ισότητας στο γάμο”, που εκφράστηκε πριν και μετά τις εκλογές, και εστιάζουν στη διαδικασία και όχι στο χρόνο της πρωτοβουλίας.

Η κυρίαρχη άποψη στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι όσο η συζήτηση παρατείνεται χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, τόσο η κατάσταση γύρω από την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση θα γίνεται πιο βαριά ή τουλάχιστον δεν θα βελτιώνεται η αντίληψη της κοινωνίας υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης.

Πρωταρχική μέριμνα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο διαχωρισμός σημαντικών εννοιών (όπως το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, που επιδιώκει η κυβέρνηση, και η αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν σήμερα ομόφυλα ζευγάρια, θέμα ξεχωριστό από την παρένθετη μητρότητα), ενώ η έναρξη της συζήτησης αφορά αποκλειστικά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν και το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για τέτοιου είδους συζητήσεις, είναι σαφές πως ένα βήμα είναι πολύ κοντά. Και αυτό, γιατί ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει άμεσα, δηλαδή αυτή την εβδομάδα, τη δημόσια παρέμβαση, η οποία θα λάβει τη μορφή συνέντευξης στη δημόσια τηλεόραση και στην οποία θα ορίσει ο ίδιος την πορεία των πραγμάτων, εκτός απροόπτου. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης αναμένεται να περιστραφούν γύρω από την προστασία των παιδιών, δηλαδή την ανάγκη να διορθωθούν αδικίες και να κλείσουν κενά.

Έχει ήδη συσταθεί μια “ομάδα εργασίας” για να φέρει το βάρος της δημόσιας συζήτησης. Όσον αφορά τα στελέχη εντός του Μαξίμου, τουλάχιστον πέντε αναμένεται να έχουν ενισχυμένο ρόλο.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναφέρθηκε πρόσφατα σε μια “συμπεριληπτική κοινωνία”, η οποία δεν θα αποκλείει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον, αναμένεται να βγουν μπροστά οι τρεις υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, Θανάσης Κοντογεώργης και Παύλος Μαρινάκης, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Πέραν αυτών είναι σαφές ότι θα κληθούν στο προσκήνιο υπουργοί, βουλευτές ιδίως της νεότερης γενιάς, καθώς και στελέχη της Πειραιώς, συμπεριλαμβανομένης της γραμματέως της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα και του διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος Νίκου Ρωμανού.

Δεδομένης της παρουσίας σκεπτικιστών εντός της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας, το βάρος πέφτει σε ορισμένους υπουργούς, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γιώργος Φλωρίδης και η Σοφία Ζαχαράκη, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εντός του 2024.

Αυτό συμβαίνει σε σχέση με την εθνική στρατηγική για την προώθηση της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ιδίως όσον αφορά την προστασία των παιδιών, όπως αναφέρεται στους “μπλε φακέλους” του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments