Nέα της αγοράς

Η Microsoft έριξε από την πρώτη θέση την Apple

Η Microsoft έριξε από την πρώτη θέση την Apple

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Ένα ακόμα κεφάλαιο στη μάχη των Microsoft-Apple για την κατάκτηση της πρώτης θέσης κεφαλαιοποίησης στην αγορά, παίχτηκε σήμερα, με την πρώτη να ξεπερνά την δεύτερη στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών της Πέμπτης.

Ένα ακόμα κεφάλαιο στη μάχη των Microsoft-Apple

Ένα ακόμα κεφάλαιο στη μάχη των Microsoft-Apple για την κατάκτηση της πρώτης θέσης κεφαλαιοποίησης στην αγορά, παίχτηκε σήμερα, με την πρώτη να ξεπερνά την δεύτερη στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών της Πέμπτης.

Η μετοχή της Microsoft σημείωσε άνοδο 1,6%, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση στα 2,875 τρισ. δολάρια, και δίνοντας της το προβάδισμα έναντι του μεγάλου αντιπάλου της για πρώτη φορά από το 2021, όπως αναφέρει το Reuters. Αντίθετα οι μετοχές της Apple υποχώρησαν 0,3%, μειώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 2,871 τρισ. δολάρια

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 3,3% τον Ιανουάριο από το τελευταίο κλείσιμο, σε σύγκριση με την 1,8% άνοδο της Microsoft. Σε αυτή την πτώση βασικό ρόλο έπαιξαν οι δύο υποβαθμίσεις της εταιρείας τις πρώτες ημέρες του 2024, πρώτα από την Barclays και στην συνέχεια από την Piper Sandler, λόγω των πιέσεων που δέχονται τα νούμερα των πωλήσεων των iPhones. Είναι χαρακτηριστικό πως η πτώση των πωλήσεων iPhone στην Κίνα μεγαλώνει, με την τελευταία γενιά iPhone να πραγματοποιεί αργό ξεκίνημα πωλήσεων στην Κίνα πέρυσι, καταγράφοντας πτώση 30% σε διάστημα ενός έτους, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται παρόμοια πτώση και για το 2024.

«Η Κίνα θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη για τις επιδόσεις τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η Redburn Atlantic σε σημείωμα πελατών την Τετάρτη, επισημαίνοντας τον ανταγωνισμό από την ανανεωμένη Huawei (HWT.UL) και τις εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ που έχουν αυξήσει την πίεση στην Apple.

«Ήταν αναπόφευκτο ότι η Microsoft θα ξεπερνούσε την Apple, καθώς η Microsoft αναπτύσσεται ταχύτερα και έχει περισσότερα να επωφεληθεί από την επανάσταση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο D.A. Davidson αναλυτής της Gil Luria.

Η Microsoft έχει πάρει αρκετές το προβάδισμα έναντι της Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία πολλές φορές από το 2018, έστω και για λίγο διάστημα, με πιο πρόσφατη το 2021 όταν οι ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω του COVID έπληξαν την τιμή της μετοχής της Apple.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments