Πολιτική

Γάμος ομοφύλων: Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Γάμος ομοφύλων: Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού δεν θέλει να δώσει συνέχεια στη διαφοροποίηση του κ. Α. Σαμαρά.

Η κυβέρνηση θέλει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να περάσει από όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές και για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί από αύριο διήμερο “φροντιστήριο” στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς.

Εκεί, σε δυο ομάδες οι βουλευτές του κόμματος ακούσουν όσα έχουν να τους πουν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος ο οποίος και θα αναλύσει το νομοσχέδιο, οι αντιπρόεδροι του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα. Προαιρετική είναι η παρουσία υπουργών και υφυπουργών καθώς και εκεί κάποιοι έχουν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους (Μάκης Βορίδης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης).

Πολλοί συνομιλητές του πρωθυπουργού ξεχωρίζουν την περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη και αυτό γιατί ο υπουργός Υγείας είναι ένας πολιτικός που ιδεολογικά κινείται στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχει καν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Μάλιστα, σε άρθρο του στην εφημερίδα  “ΤΑ ΝΕΑ”, ο Άδωνις  εξηγεί αναλυτικά γιατί είναι πεπεισμένος ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο αφού άκουσε τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση.

Αν η στάση του Άδωνι Γεωργιάδη αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για την υφιστάμενη πλειοψηφία, η στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζεται από κυβερνητικές πηγές ως προβλέψιμη. Ωστόσο, όπως φαίνεται, το Μαξίμου δεν πρόκειται να αντιδράσει στην πρόσφατη δήλωση του Α. Σαμαρά, ούτε πρόκειται να υψώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Παράλληλα, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση και τι αντιδράσεις θα εκδηλωθούν εκεί, καθώς και τις υπαναχωρήσεις σε θέματα κομματικής πειθαρχίας που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τη διάρρηξη της σχέσης μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό την Πέμπτη πως θα επιβάλει κομματική πειθαρχία και 24 ώρες αργότερα ήρθε η εκπρόσωπός του, Δώρα Αυγέρη, και δήλωσε ότι η κομματική πειθαρχία δεν συνεπάγεται και διαγραφές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments