Πολιτική

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας

Πηγή Φωτογραφίας: [366401] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τι τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Γαλάτσι.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τα βάζει με το «τέρας της ακρίβειας» και να «πολεμάει εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές», έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γαλάτσι, όπου επισκέφθηκε το μεσημέρι για να συνομιλήσει με κατοίκους.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να τα βάζουμε με το “τέρας” της ακρίβειας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση «θα πολεμήσει» εκείνους που πατώντας σε ένα «υπαρκτό παγκόσμιο πρόβλημα», εκμεταλλεύονται «χρόνιες αδυναμίες» της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές.

«Δεν θα ανεχτώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όταν πηγαίνει καλά η οικονομία, υπάρχει πλεόνασμα, «για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους πολίτες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η συλλογική ευημερία, σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία, πρέπει να μετατρέπεται σε ατομική προκοπή», πρόσθεσε.

Οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν, είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «αυτές είναι τελικά η πρόοδος» που χρειάζεται να κάνει η χώρα «για να γίνουμε Ευρώπη παντού».

Εν συνεχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την έκταση 5,5 στρεμμάτων όπου θα δημιουργηθεί η κεντρική πλατεία του Γαλατσίου. Η έκταση βρίσκεται δίπλα στο εργοτάξιο για την κατασκευή του σταθμού της γραμμής 4 του μετρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments