Διεθνή

Σφοδρές χιονοπτώσεις στη Νέα Υόρκη – Μέχρι και στους -38 το θερμόμετρο στο Κολοράντο

Σφοδρές χιονοπτώσεις στη Νέα Υόρκη – Μέχρι και στους -38 το θερμόμετρο στο Κολοράντο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ένα κύμα αρκτικού ψύχους σαρώνει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, τερματίζοντας μια «χιονο-ξηρασία» σχεδόν δύο ετών στην πόλη της Νέας Υόρκης και βάζοντας στον «πάγο» μεγάλο τμήμα των δυτικών πολιτειών.

50.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα – Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν

Ένα κύμα αρκτικού ψύχους σαρώνει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, τερματίζοντας μια «χιονο-ξηρασία» σχεδόν δύο ετών στην πόλη της Νέας Υόρκης και βάζοντας στον «πάγο» μεγάλο τμήμα των δυτικών πολιτειών.

Πολικές θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται σήμερα στα Βραχώδη Όρη, τις Μεγάλες Πεδιάδες και τα μεσοδυτικά, με την αίσθηση της θερμοκρασίας να υπολογίζεται το πρωί κάτω από τους -34 βαθμούς Κελσίου στην Πεδιάδα του Μισισίπι.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα σήμερα το πρωί ήταν -38 βαθμοί Κελσίου στη μικρή πόλη Μπριγκσντέιλ, στο Κολοράντο, με πληθυσμό 134 κατοίκους.

«Είναι τρελό», δήλωσε η Κέιτι Σάιζμορ, μια μπαρίστα στο Blue Mug Coffee Bar στο Γκρίλι του Κολοράντο, όταν την ενημέρωσαν ότι βρισκόταν κοντά στο πιο παγωμένο σημείο της Αμερικής.

Στο Γκρίλεϊ, σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το Μπριγκσντέιλ, η θερμοκρασία ήταν περίπου 13 βαθμούς υψηλότερη σε σύγκριση με τη γειτονική πόλη στα βόρεια, εντούτοις οι ντόπιοι παίρνουν τα μέτρα τους για να αντιμετωπίσουν το κρύο, φορώντας παραπάνω ρούχα και ανάβοντας στο φουλ τα καλοριφέρ.

«Δεν βγαίνουμε έξω εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε η Σάιζμορ.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία δεν είχε δει χιόνι πάνω από 2,5 εκατοστά εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, οι κάτοικοι ξύπνησαν για να αντικρίσουν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό έξω από τα παράθυρά τους. Στο Σέντραλ Παρκ του Μανχάταν το ύψος του χιονιού έφθασε τα 3,5 εκατοστά έως σήμερα το πρωί, βάζοντας τέλος σε μια «χιονο-ξηρασία» 701 ημερών με ελάχιστο χιόνι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments