Πολιτική

Επιταχύνεται η κατάθεση του ν/σ για τα ομόφυλα

Επιταχύνεται η κατάθεση του ν/σ για τα ομόφυλα

Πηγή Φωτογραφίας: Ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποιοι βουλευτές διαφωνούν με την προωθούμενη ρύθμιση.

Η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά από ένα διήμερο έντονων διεργασιών και ζυμώσεων στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κατά την ενημέρωση των μελών της από κυβερνητικά στελέχη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια προκειμένου να κλείσει το θέμα με την ψήφιση του από την Βουλή και να μπει τέλος σε μία περίοδο αναταραχής εξαιτίας των αντιδράσεων που προκαλεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το υπουργικό συμβούλιο της 30ης Ιανουαρίου θεωρείται το πιθανότερο για την εισαγωγή του νομοσχεδίου και στόχος είναι η ψήφιση του εντός του Φεβρουαρίου.

Η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση κράτησε 3,5 ώρες, ξεπερνώντας σε διάρκεια αυτή της Δευτέρας, ωστόσο, κύλησε σε πολύ πιο ήπιους τόνους και οι δηλώσεις βουλευτών που ήραν τις επιφυλάξεις τους ή μετακινήθηκαν από το «όχι» στο «ναι» δημιούργησαν ένα θετικότερο κλίμα για την κυβέρνηση, κάτι που ήταν και η επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται να σχηματοποιείται ένα γκρουπ βουλευτών που έχουν πάρει την απόφαση να επιμείνουν ως το τέλος στην αντίθεση τους και είτε να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο είτε να απέχουν. Ιδιαίτερη σημασία έχει η στάση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην αποχή προκειμένου να μην δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση όπου μετέχει, κάτι που εκτιμάται θετικά ως στάση και από τον πρωθυπουργό, καθώς ο κ. Βορίδης παρά την αντίθεση του δεν έχει τοποθετηθεί επικριτικά στις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ξεκάθαρο «όχι» κατά την ψηφοφορία αναμένεται από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Θάνο Πλεύρη, τον Κώστα Καραγκούνη, τον Ανδρέα Κατσανιώτη, την Άννα Καραμανλή, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Στράτο Σιμόπουλο, τον Θόδωρο Καράογλου τον Βασίλη Γιόγιακα, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Κώστα Γκιουλέκα, το Νότη Μηταράκη, τον Στέφανο Γκίκα, το Νίκο Βλαχάκο, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον Περικλή Μαντά. Αντίθετοι εμφανίζονται επίσης ο Κώστας Βλάσσης, ο Γιώργος Καρασμάνης, ο Γιώργος Γεωργαντάς, ο Μίμης Χρυσομάλλης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Μάριος Σαλμάς, ο Γιάννης Τραγάκης και ο Χρήστος Κέλλας. Ορισμένοι εξ αυτών θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ίσως και λίγο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή, αν θα καταψηφίσουν ή θα αποδεχτούν τη διέξοδο που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για αποχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments