Πολιτική

Μητσοτάκης: Η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα

Μητσοτάκης: Η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [366401] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Χαιρετισμός του πρωθυπουργού σε συγκέντρωση πολιτών στην Αγία Παρασκευή.

“Για την κυβέρνηση η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση πολιτών στην Αγία Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το βάρος το οποίο ανέλαβε η κυβέρνηση στις πλάτες της είναι πολύ μεγάλο, αλλά προσέθεσε ότι την εμπιστοσύνη του κόσμου «θα την τιμήσουμε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά διαμορφώνουν την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

«Από την ακρίβεια, που ξέρω ότι ακόμα δημιουργεί πολλές δυσκολίες στα ελληνικά νοικοκυριά, μέχρι την κατάσταση στην Υγεία και από την ασφάλεια και τα ζητήματα τα οποία μπορεί να υπάρχουν σε γειτονιές, δύσκολα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα των εφήβων μας, μέχρι την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δημοσίευση πριν από δύο μέρες της υπουργικής απόφασης που αφορά τον τρόπο με τον οποίον θα καταρτίζονται οι ενιαίες και ψηφιακές λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας ότι «θα φέρουμε τα χειρουργεία να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσουμε απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιοκρατία».

«Γιατί αυτό έχει σημασία; Διότι δεν γίνεται, φίλες και φίλοι, κάποιος ο οποίος έχει μέσο ή ο οποίος γνωρίζει τον γιατρό, να περνάει πάνω από κάποιον άλλον ο οποίος προηγείται στη λίστα. Θα φέρουμε τα χειρουργεία να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσουμε απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιοκρατία.

«Είναι μια παρέμβαση πολύ σημαντική στον χώρο της Υγείας. Θα μπορούσα να σας αναφέρω δεκάδες άλλες τέτοιες παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται και όλες μαζί συνθέτουν την εικόνα μίας χώρας η οποία αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί στο “Δημόκριτο” και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει για σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της καινοτομίας».

Παράλληλα είπε πως συνάντησε πολλά νέα παιδιά τα οποία επέλεξαν να αφήσουν καλοπληρωμένες δουλειές στο εξωτερικό για να έρθουν να εργαστούν εδώ, σε νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις, «πιστοποιώντας και αυτοί με τον τρόπο τους ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, φίλες και φίλοι, η ελληνική οικονομία είναι πια σε μια τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments