Nέα της αγοράς

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 6 εκατ. μετοχές σε ξένους θεσμικούς

Μεγάλο ενδιαφέρον για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 6 εκατ. μετοχές σε ξένους θεσμικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από το εργοτάξιο στην Βασιλική του νομού Τρικάλων όπου κατασκευάζεται το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, το οποίο θα συνδέσει τα Τρίκαλα με τα Γρεβενά και στη συνέχεια βορειότερα με την Εγνατία Οδό, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Στο placement συμμετείχαν 10 μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, και οι οποίοι πλέον ελέγχουν ποσοστό άνω του 25%. Στα 13,2 ευρώ η διάθεση των μετοχών

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ξένων θεσμικών επενδυτών στη διάθεση 5 εκατ. μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ζήτηση που υποχρέωσε τη διοίκηση να αυξήσει τον αριθμό των μετοχών που διατέθηκαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τελικά διατέθηκαν σε ξένους θεσμικούς επενδυτές 6 εκατ. μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μετοχές αποκτήθηκαν με μέση τιμή κτήσης 13,20 ευρώ που αντιστοιχεί σε discount 5,70% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής χθες Πέμπτη 18 Ιανουαρίου (14 ευρώ)..

Στο placement συμμετείχαν 10 μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, και οι οποίοι πλέον ελέγχουν ποσοστό άνω του 25%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετείχαν και υπάρχοντες ξένοι θεσμικοί μέτοχοι, που είχαν δηλαδή αποκτήσει μετοχές της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή κτήσης, και που αγοράζοντας τώρα σε υψηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνουν την πίστη στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μεγαλύτερη αξία, κίνηση που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση Γ. Περιστέρη.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη διάθεση μέρους των μετοχών που αποκτήθηκαν μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών με το κόστος κτήσης των μετοχών διαμορφώνεται σε 7,3 ευρώ. Ωστόσο επειδή υπάρχουν νομικά εμπόδια στη διάθεση ιδίων μετοχών η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα προχωρήσει σε ακύρωση 6 εκατ. ιδίων μετοχών και σε έκδοση 6 εκατ. νέων μετοχών και οι οποίες θα διατεθούν τελικά στους επενδυτές που θα αγοράσουν μετοχών μέσω του βιβλίου προσφορών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments