Πολιτική

Ομόφυλα: Ποιοι βουλευτές της ΝΔ καταψηφίζουν και ποιοι είναι αναποφάσιστοι

Ομόφυλα: Ποιοι βουλευτές της ΝΔ καταψηφίζουν και ποιοι είναι αναποφάσιστοι

Πηγή Φωτογραφίας: [365953] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε πάνω από 90 βουλευτές υπολογίζονται όσοι είναι ήδη θετικοί στην προωθούμενη ρύθμιση.

Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έρχεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στην ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

Με βάση τις πληροφορίες από ρεπορτάζ (in.gr, καθημερινή κ. λπ.), οι βουλευτές που είναι ήδη θετικοί στις διατάξεις της προωθούμενης από την κυβέρνηση ρύθμισης, υπερβαίνουν τους 90.

Τούτο, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο αριθμός αυτός δεν μπορεί ή δεν πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω, αλλά πως, με βάση την έως τώρα πληροφόρηση, ο εν λόγω αριθμός ξεπερνά τους 90 και πλησιάζει τους 100 από τους 158 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Η ομάδα του “ναι”

Πράγματι, η κατηγορία του «ναι» είναι η μεγαλύτερη, δεδομένου του γεγονότος ότι αυτή τη στιγμή 94 βουλευτές δηλώνουν θετικοί. Πρώτος τη τάξει ο πρωθυπουργός –και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης– Κυριάκος Μητσοτάκης. Θετική ψήφο θα δώσει όλο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας: η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης, η Ιωάννα Λυτρίβη, ο Γιώργος Σταμάτης και η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Ακόμη θετική ψήφο δίνουν βουλευτές, παλαιοί και νεότεροι, όπως είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Βασίλης Κικίλιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Δημήτρης Καιρίδης, η Ζωή Ράπτη και ο Νίκος Παπαθανάσης.

Προς το “ναι” προσανατολίζονται και άλλοι βουλευτές, όπως είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η γραμματέας Μαρία Συρεγγέλα και ο Γιάννης Λοβέρδος.

Τα “όχι” και οι αναποφάσιστοι

Δεν είναι, ωστόσο, λίγοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο του πολιτικού γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Βέβαιοι, έως αυτή τη στιγμή, πως θα καταψηφίσουν εμφανίζονται, πλην βεβαίως του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, οι Θάνος Πλεύρης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραγκούνης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διονύσιος Ακτύπης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Στέφανος Γκίκας, Γιώργος Καρασμάνης και Μάριος Σαλμάς. 

Επισημαίνεται ότι ο κύριος Γιάννης Τραγάκης θεωρείται αρνητικός, δηλώνοντας «θα δείτε στην ψηφοφορία τι θα κάνω». Αρκετοί πάντως πιστεύουν πως κάποιοι που σήμερα δηλώνουν αναφανδόν κατά, μπορεί να αλλάξουν άποψη προς την αποχή, ακόμη και να ψηφίσουν υπέρ.

Σε δύο υποκατηγορίες χωρίζονται οι αναποφάσιστοι: σε εκείνους που είναι μεταξύ υπερψήφισης και αποχής και εκείνους μεταξύ καταψήφισης και αποχής.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Στέλιος Πέτσας, ο Θανάσης Ζεμπίλης, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Διαμαντής Γκολιδάκης, ο Χρήστος Κέλλας, ο Γιάννης Μπούγας, που θεωρείται πολύ πιθανό να υπερψηφίσει ως υφυπουργός, ο Γιάννης Οικονόμου, η Μαρία Αντωνίου, ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Τάσος Δημοσχάκης, ο Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Γιώργος Στύλιος, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γιάννης Γιάτσιος, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, αλλά και ο Λάζαρος Τσαβαδαρίδης.

Αντιθέτως, μεταξύ αποχής και καταψήφισης κινούνται οι Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Δημήτρης Κούβελας, Νότης Μηταράκης, Μαρία Κεφάλα –παρότι υφυπουργός–, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας. Στους αναποφάσιστους είναι ακόμη οι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Λάκης Βασιλειάδης, Σέβη Βολουδάκη, Νίκος Βλαχάκος, Μάρκος Καφούρος, Θανάσης Λιούτας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ενώ ο Γιάννης Πασχαλίδης από την Καβάλα δεν εκφράζει τις προθέσεις του.

Με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και αναλύσεις, οι θετικές ψήφοι στο νομοσχέδιο αναμένεται να αγγίξουν ή/και να υπερβούν τις 100 μεταξύ των βουλευτών της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Πλεύση Ελευθερίας έχουν ταχθεί με ρητό τρόπο υπέρ του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, το “ναι” αναμένεται να κυριαρχήσει και ο γάμος ομοφύλων αναμένεται αρκετά βάσιμα να αποτελέσει νόμο του κράτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments