Τεχνολογία

Netflix: Θα μεταδίδει live το WWE Raw για δέκα έτη

Netflix: Θα μεταδίδει live το WWE Raw για δέκα έτη
Μια δεκαετή συμφωνία αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων υπέγραψε το Netflix

Μια δεκαετή συμφωνία αξίας άνω των 5 δισ. δολαρίων υπέγραψε το Netflix, προκειμένου να καταστεί το νέο κανάλι μετάδοσης της δημοφιλούς εκπομπής πάλης «WWE RAW».

Netflix: Έφτασε τα 15 εκατ. συνδρομητές που βλέπουν streaming μετά… διαφημίσεων

Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, η εξασφάλιση των δικαιωμάτων της δημοφιλούς εβδομαδιαίας εκπομπής αποτελεί σημάδι της φιλοδοξίας του Netflix να καταστεί απαραίτητο το άνοιγμα λογαριασμού και η συνδρομή λόγω της πληθώρας των επιλογών που προσφέρει.

Η εν λόγω συμφωνία είναι η μεγαλύτερη που έχει συνάψει μέχρι σήμερα η εταιρεία streaming για δικαιώματα ζωντανής αθλητικής ψυχαγωγίας. Από τον Ιανουάριο του 2025, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ, θα δώσει στον γίγαντα του streaming τα αποκλειστικά δικαιώματα εκπομπής στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες και περιοχές όπως ο Καναδάς, η Λατινική Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δικαιώματα και σε άλλες εκπομπές

Το Netflix θα αποκτήσει επίσης διεθνή δικαιώματα σε άλλες εκπομπές του WWE, συμπεριλαμβανομένων των «Smackdown» και «NXT», καθώς και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις όπως η «WrestleMania».

Η συμφωνία με το Netflix αποτιμάται σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία streaming να επεκτείνει τη συμφωνία για επιπλέον 10 χρόνια ή να αποχωρήσει μετά τα πρώτα πέντε χρόνια.

Τι φέρνει η συμφωνία

Η νέα συμφωνία δικαιωμάτων «αλλάζει και ενισχύει ριζικά το τοπίο των μέσων ενημέρωσης, διευρύνει σημαντικά την εμβέλεια του WWE και φέρνει εβδομαδιαία προβολή ζωντανών αναμετρήσεων στο Netflix» δήλωσε ο Mark Shapiro, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TKO, της μητρικής εταιρείας των αγώνων πάλης.

Ο επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, Bela Bajaria, δήλωσε ότι το «Raw» είναι το «καλύτερο της αθλητικής ψυχαγωγίας» και ότι η προσθήκη του στην υπηρεσία θα «προσφέρει περισσότερη χαρά και αξία για το κοινό τους και τα μέλη μας».

Πώς έγινε η αρχή

Το Netflix τον Νοέμβριο μετέδωσε το πρώτο του ζωντανό αθλητικό γεγονός, ένα τουρνουά γκολφ με την ονομασία «The Netflix Cup». Σχεδιάζει να μεταδώσει έναν αγώνα τένις που θα ονομάζεται «The Netflix Slam» τον Μάρτιο, με τους Ραφαέλ Ναδάλ και Κάρλος Αλκαράζ. Η εταιρεία είχε επίσης συζητήσεις για τη ζωντανή μετάδοση ενός αγώνα πυγμαχίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments