Πολιτική

Άδωνις: Ο Βορίδης δείχνει το δρόμο σε όποιον θέλει μια πιο μετρημένη τακτική

Άδωνις: Ο Βορίδης δείχνει το δρόμο σε όποιον θέλει μια πιο μετρημένη  τακτική

Πηγή Φωτογραφίας: Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Σεβαστή και αναμενόμενη η στάση της Εκκλησίας

Τη στάση του κ. Μάκη Βορίδη απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επαινεί, σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις που καταγράφονται γύρω από αυτό, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «η στάση της Εκκλησίας είναι σεβαστή, κόσμια και αναμενόμενη. Είναι αναμενόμενη, γιατί η Εκκλησία προασπίζεται την χριστιανική ηθική. Ως προς τον κ. Μάκη Βορίδη, οι υπουργός Επικρατείας επιδεικνύει με την αποχή ότι μπορεί να σταθμίσει την ευρύτερη πολιτική σταθερότητα. Η συμπεριφορά Βορίδη μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για έναν βουλευτή που διαφωνεί. Ο κ. Βορίδης δείχνει το δρόμο σε όποιον θέλει να ακολουθήσει μια πιο μετρημένη τακτική.

Ευρύτερα, κάθε βουλευτής σταθμίζει τη συνείδησή του και τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα. Και σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο που προωθεί το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, θα περάσει και σύντομα, δεν θα ακουστεί τίποτε περαιτέρω για το νομοσχέδιο αυτό».

Ερωτηθείς για το πρόσφατο περιστατικό με τον κ. Παύλο Πολάκη, ο Άδωνις απαντά πως «εάν ο κύριος Παύλος Πολάκης κινηθεί περαιτέρω για το ΚΕΛΠΝΟ, θα το βρει μπροστά του και θα κινηθεί ο εισαγγελέας εναντίον του. Είναι φοβερό πράγμα, είναι εκτός παντός ορίου. Υπάρχει πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εξόδων, η έρευνα στο ΚΕΛΠΝΟ έγινε κατόπιν των καταγγελιών του κ. Πολάκη και για την δική μου περίοδο, το πόρισμα λέει πως όλα έχουν γίνει τέλεια και δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά. Για την περίοδο Πολάκη, η εταιρεία φύλαξης του ΚΕΛΠΝΟ κατηγορείται πως έχει εικονικά τιμολόγια. Κατά τη γνώμη μου, οι λογαριασμοί του κ. Πολάκη πρέπει να ελεγχθούν. Υπάρχει σοβαρό νομικό ζήτημα. Το πόρισμα μιλά για πλαστά τιμολόγια, τα οποία πληρώνονταν από το δημόσιο ταμείο».

Σε σχέση με την πρόσφατη έφοδο στον Ευαγγελισμό και την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας αναφέρει ότι «στα επείγοντα, οι νοσοκόμοι και οι ιατροί εργάζονται εντατικότατα. Οι αναμονές είναι αναπόφευκτες σε κάθε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Το ΕΣΥ χρήζει πολλών μεταρρυθμίσεων. Θα κάνουμε αυτό που κάνουν και άλλα συστήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πρόκειται βέβαια να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, κατ’ αντίθεση προς όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Είναι σημαντικό να τονιστεί επίσης πως όσο αυξάνουν οι εμβολιασμοί κατά του covid, τόσο μειώνεται το βάρος που υποχρεώνεται να σηκώνει το ΕΣΥ. Το θέμα των εμβολίων είναι ένα τεράστιο θέμα δημόσιας υγείας. Όταν ήρθε για πρώτη φορά το εμβόλιο του covid, ήταν κάτι πολύ καινούργιο. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να είχαν ορισμένες αμφιβολίες. Σήμερα, το εν λόγω εμβόλιο είναι από τα πιο δοκιμασμένα εμβόλια στην ανθρώπινη ιστορία. Το έχουμε κάνει σχεδόν άπαντες και μάλιστα, πολλές φορές. Αν είχε σοβαρές παρενέργειες, θα τις είχαμε δει και διαπιστώσει γύρω μας. Οι θάνατοι έχουν μειωθεί χάρη στο εμβόλιο».

Αναφερόμενος, τέλος, στις διεργασίες στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «υπάρχουν τρία κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Το κόμμα που ξεχωρίζει από αυτά τα τρία κόμματα, είναι το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Η ΝΔ παραμένει η λογική επιλογή των δεξιών ψηφοφόρων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι κεντρώος, αλλά δεν είναι αδιάφορος για την ασφάλεια των πολιτών και για την φύλαξη των συνόρων», καταλήγει ο Άδωνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments