Πολιτική

Γάμος ομοφύλων: Τα επόμενα “αγκάθια” στον δρόμο της κυβέρνησης

Γάμος ομοφύλων: Τα επόμενα “αγκάθια” στον δρόμο της κυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανησυχία για τους υφυπουργούς που εξακολουθούν και διαφωνούν με την προωθούμενη ρύθμιση.

Με την επιτυχία του πρώτου crash test για τη συνοχή του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση πρόκειται να υποβάλει νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, ώστε να περάσει από το Κοινοβούλιο εντός των επόμενων είκοσι ημερών και να γίνει νόμος του κράτους.

Η “υπόθεση Βορίδη”, που αποτελούσε το μεγαλύτερο” αγκάθι ” εντός της κυβέρνησης μέχρι και χθες, είχε την καλύτερη δυνατή έκβαση και για τις δύο πλευρές. Προέκυψε από τις συζητήσεις στο υπουργικό συμβούλιο και, ο υπουργός Επικρατείας είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του, αλλά με αποτέλεσμα μια “χρυσή τομή” που δεν οδήγησε στο να διαρραγεί ή να υπονομευθεί η κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. 

Παρότι πάντως το θέμα Βορίδη έκλεισε για την κυβέρνηση, το ίδιο δεν εκπέμπεται και για τους υφυπουργούς που εξακολουθούν και διαφωνούν με τη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κυβερνητικές πηγές παρουσιάζουν μία αμφίσημη στάση, δηλώνοντας αφενός ότι οι υφυπουργοί δεν είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, άρα δεν έχει η στάση τους την ίδια βαρύτητα με εκείνη του κ. Βορίδη για παράδειγμα, αφετέρου όμως τηρούν -όπως λένε- στάση αναμονής να δουν την οριστική στάση των υφυπουργών κατά την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου.

Επιπλέον, το βλέμμα της κυβέρνησης θα στραφεί στη Βουλή αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ σημαντικού αριθμού βουλευτών. Η επιχείρηση “πειθούς” θα συνεχιστεί μέχρι να κληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζυγίζει εάν η Εκκλησία μπορεί να επηρεάσει περαιτέρω τους βουλευτές μετά την επίσημη τοποθέτηση της Ιεραρχίας. Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν επίσης αντικείμενο έρευνας, ειδικά στην επαρχία, η οποία μπορεί να εκτιμήσει την τελική στάση των βουλευτών που πιέζονται από τους ψηφοφόρους τους.

Ενδεικτική είναι, ωστόσο, η δημοσκόπηση της Marc, σύμφωνα με την οποία για την νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, συμφωνεί το 57,8% και διαφωνεί 39,8%, ενώ το 2,4% δεν απάντησε. Αξιοσημείωτο δε, είναι το εύρημα πως για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών διαφωνεί το 44,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Τα δεδομένα ανατρέπονται σε ότι αφορά την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, με το 55,2% να δηλώνει «κατά» και το 41% να εκφράζει θετική γνώμη. Δεν απάντησε το 3,8%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments