Διεθνή

Σάνα Μάριν: «Tο πρόβλημά είναι ότι έδειχνα πολύ σέξι» – Η αποκαλυπτική συνέντευξη και η νέα ζωή

Σάνα Μάριν: «Tο πρόβλημά είναι ότι έδειχνα πολύ σέξι» – Η αποκαλυπτική συνέντευξη και η νέα ζωή

Πηγή Φωτογραφίας: Andrea Adriani Πνευματικά δικαιώματα: European Union, 2022 - Source: EP

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Σάνα Μάριν άλλαξε για κάποιους την γκρίζα εικόνα της πολιτικής και έφερε αέρα φρεσκάδας στα κοινά. Έχοντας πλέον αποσυρθεί από την πολιτική, μίλησε για όλους και όλα στο περιοδικό Elle

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο, όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2019 σε ηλικία 34 ετών. Στα σχεδόν τέσσερα χρόνια της ως πρωθυπουργός, δέχθηκε επαίνους για τους χειρισμούς της στον κορονοϊό , την κλιματική αλλαγή και τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ωστόσο, παρά τα επιτεύγματά της, εκτός των πολιτικών κύκλων, η Mάριν είναι γνωστή κυρίως για τις χορευτική της δεινότητα, μετά τη διαρροή ενός βίντεο τον Αύγουστο του 2022 που έδειχνε εκείνη και τους φίλους της να χορεύουν σε ένα ιδιωτικό πάρτι.

«Δεν ήθελα να αλλάξω τον εαυτό μου», μου λέει μεταξύ άλλων η Μάριν «Ήθελα να δείξω στη νέα γενιά, ειδικά στις νέες γυναίκες, ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να γίνεις κάτι άλλο. δεν χρειάζεται να είσαι μεγαλύτερος άντρας. Χρειαζόμαστε διαφορετικότητα. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους με γκρι κοστούμια».

τσι, τον Ιούνιο, εγκατέλειψε το γραφείο του πρωθυπουργού και τρεις μήνες αργότερα, εξέπληξε τον κόσμο ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από αρχηγός κόμματος και εγκαταλείπει το κοινοβούλιο, οτι ουσιαστικά αποσύρεται από την πολιτική της Φινλανδίας σε ηλικία μόλις 37 ετών. «Μετά την πρωθυπουργία, ήθελα νέα προκλήσεις», λέει στο Elle. «Υπηρέτησα ως βουλευτής στο παρελθόν και χρειάζομαι νέες προκλήσεις. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη με αυτό, θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον».

Η Σάνα Μάριν γεννήθηκε στο Ελσίνκι, αλλά μετακόμισε ως παιδί στην Pirkkala, μια κοινότητα 20.000 και πλέον έξω από το Τάμπερε, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Φινλανδίας. Παιδί χωρισμένων γονιών, ήταν η πρώτη στην οικογένειά της που πήγε γυμνάσιο και πανεπιστήμιο, επωφελούμενη της φινλανδικής πρόνοιας και του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Πήρε την πρώτη της γεύση από την πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, όπου ολοκλήρωσε το πτυχίο της και έκανε μεταπτυχιακό στη διοίκηση επχειρήσεων. «Δεν φοβήθηκα ποτέ να πάρω θέση. Λέω αυτό που σκέφτομαι και πραγματικά εννοώ αυτό που λέω, ακόμα κι αν αυτός ο τρόπος σκέψης δεν είναι πάντα ο πιο δημοφιλής ή αισθάνομαι πολύ ριζοσπαστική εκείνη τη στιγμή» τονίζει .

Εντάχθηκε επίσης στη νεολαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος όταν ήταν στο κολέγιο και άρχισε να κάνει εκστρατεία για λόγους στους οποίους πίστευε—την κλιματική ουδετερότητα, τη γονική άδεια, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Λιγότερο από δύο δεκαετίες αργότερα, ως πρωθυπουργός, είχε την ικανοποίηση να θεσπίσει πολιτικές για τα ζητήματα στα οποία πρωτοστάτησε ως φοιτήτρια.

«Ήταν πραγματικά ικανοποιητικό», λέει. «Μπορώ να καταλάβω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πολύ απογοητευμένοι που η πολιτική είναι τόσο αργή, αλλά αν το πιστέψεις, θα συμβεί». Κάνει μια σύγκριση με τη ζωή της: Όταν έγινε πρωθυπουργός, «μπορεί να φαινόταν σαν να συνέβη εν μία νυκτί, αλλά είμαι στην πολιτική για σχεδόν 20 χρόνια».

Ο πρώην πλέον σύζυγός της, Markus Räikkönen, πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων, ο οποίος άρχισε να βγαίνει με τη Μάριν όταν ήταν και οι δύο 18 ετών, θυμάται οτι «η Σάνα ήταν απλά πολύ ταλαντούχα από νεαρή ηλικία». Ακόμη και αφού έχασε τις πρώτες της εκλογές, έθεσε υποψηφιότητα για το δημοτικό συμβούλιο του Τάμπερε σε ηλικία 23 ετών και πήρε μόνο 160 ψήφους – σκεφτόταν: «Θα πετύχει». Οδηγούσε μαζί της παντού, παρακολουθώντας την να δίνει ομιλίες και να συνδέεται με ντόπιους και να λάμπει σε τηλεοπτικές συζητήσεις.

Υπήρχαν αρκετά έμπειροι ηλικιωμένοι άνδρες που πήγαιναν εναντίον της και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο: τους κέρδιχε», λέει ο Räikkönen. «Και όλοι έλεγαν: «Ουάου, ποια είναι αυτή;» Εξελέγη επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου και το 2015 έγινε βουλευτής. Aνέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο του 2019 όταν ο κόσμος πέρασε από την κανονικότητα στην πανδημία. Εργαζόταν επτά ημέρες την εβδομάδα, ξεκινώντας γύρω στις 6 π.μ. και τελειώνοντας γύρω στις 2 τα ξημερώματα».

Οι ταμπλόιντ μίλησαν πρώτη φορά για το party-girl τον Δεκέμβριο του 2021, όταν η Μαρίν έμεινε έξω με τον σύζυγό της γιορτάζοντας την Ημέρα της Ανεξαρτησίας μέχρι τις 4 π.μ. και έχασε ένα μήνυμα που την καλούσε να απομονωθεί λόγω πιθανής έκθεσης στην Covid-19. Και μετά κυκλοφόρησε το χορευτικό βίντεο τον Αύγουστο του 2022. Η ίδια ξέρει ποιος ήταν πίσω από τη διαρροή, δεν το λέει, αλλά λέει ότι δεν πιστεύει ότι ήταν κάποιος κοντά της. Η διαρροή είχε αντίκτυπο. «Ένιωσα σαν να έγινε εισβολή στην ιδιωτική μου ζωή και τη ζωή μου», λέει. «Ήταν σκληρό, ήταν παραβιαστικό και το ένιωσα ως προσωπική επίθεση, οπότε ήταν πραγματικό συναίσθημα».

Πόσο μάλλον που ήρθε από μια σπάνια στιγμή που μπορούσε να χαλαρώσει. «Πάντα δουλεύω και έχω δύο εβδομάδες καλοκαιρινές διακοπές το χρόνο. Φυσικά, δεν πίνω όταν είμαι στη δουλειά. Κάνω τη δουλειά μου και είναι βαριά και πρέπει να είμαι συγκεντρωμένη. Έτσι, όταν κάνω μικρές καλοκαιρινές διακοπές και μπορώ να δω τους φίλους μου, πίνω μερικά ποτά, χορεύω – δεν βλάπτω κανέναν». Αλλά για τις γυναίκες στην πολιτική, ακόμη και μικρά λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε φρενίτιδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments