Πολιτική

Άδωνις: Αδιανόητο να τσακωνόμαστε ακόμη για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Άδωνις: Αδιανόητο να τσακωνόμαστε ακόμη για τα απογευματινά  χειρουργεία στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Ο κ. Παπανικολάου αντιδρά γιατί είναι κομμουνιστής

Την ιδέα των απογευματινών ιατρείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπερασπίζεται, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας απαντά, ισχυριζόμενος πως «είναι αδιανόητο να τσακωνόμαστε για τα απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως συμβαίνει με τον φίλο μου τον κ. Παπανικολάου στο Twitter. Τα απογευματινά χειρουργεία στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2001 επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη. Τα ανακοίνωσα εγώ και πάλι το 2013 ως υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά. Τώρα, το θεσμοθέτησε η Μίνα Γκάγκα μαζί με τον Θάνο Πλεύρη στην προηγούμενη κυβέρνησή μας και πλέον, εγώ προετοιμάζω την υπουργική απόφαση για να γίνουν πράξη. Δηλαδή κάτι που ανακοινώθηκε το 2001 τελικά θα λειτουργήσει στην Ελλάδα το 2024. Και έχουμε τον κ. Παπανικολάου να υποστηρίζει πως θα βάλουμε, δήθεν, τον κόσμο να πληρώνει».

«Οι μόνοι στην Ελλάδα που είναι αντίθετοι με τα απογευματινά χειρουργεία είναι οι κλινικάρχες. Σήμερα, αν κάποιος θέλει και πρέπει να κάνει κάποιος την εγχείρησή του γρήγορα, θα πάει σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο και θα δώσει ένα σκασμό λεφτά. Τώρα, όμως, εμείς θέλουμε να προωθήσουμε τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, στον δημόσιο τομέα. Το κόστος θα είναι προφανώς πολύ πιο χαμηλό για τον πολίτη. Και πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη πως υπάρχει ένα κομμάτι κόσμου που δεν έχει τόσα λεφτά. Μπορεί να έχει να δώσει κάποια, αλλά όχι και τόσα πολλά. Και ο κ. Παπανικολάου αντιδρά επειδή είναι κομμουνιστής», συμπεραίνει ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments