Πολιτική

Κεραμέως: «Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα»

Κεραμέως: «Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα»

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (2η ΗΜΕΡΑ)(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Η Νίκη Κεραμέως υπουργός εσωτερικών σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη απαντά για την επιστολική ψήφο, τα Πανεπιστήμια, τα «ομόφυλα» και άλλα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.

Την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων υποστήριξε η υπουργός Εσωτερικών και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο open, η Ν. Κεραμέως υποστήριξε πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα και μπορεί να να ωθήσει όλη την εκπαίδευση προς τα πάνω, προς βελτίωση και εισάγει έναν υγιή ανταγωνισμό.

Αναλυτικότερα, δήλωσε πως «Έχουν να προσφέρουν πολλά στη χώρα και τους πολίτες. Το πρώτο είναι το δικαίωμα της επιλογής, το δεύτερο είναι πως η δυνατότητα ίδρυσης τους μπορεί να ωθήσει όλη την εκπαίδευση προς τα πάνω, προς βελτίωση και εισάγει έναν υγιή ανταγωνισμό. Το τρίτο είναι πολύ σημαντικά οφέλη. Αντί να βλέπουμε οικογένειες να πληρώνουν για τα παιδιά τους για να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί να μην τα κρατήσουμε εδώ και να προσελκύσουμε φοιτητές και από το εξωτερικό;».

Απαντώντας στις επικρίσεις, η υπουργός τόνισε πως «η πρώτη προτεραιότητά μας είναι τα δημόσια πανεπιστήμια. Τα χρόνια 19-23 αυξήθηκε η χρηματοδότηση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο κατά 29%, αυξήθηκαν πρωτοβουλίες όπως το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments