Πολιτική

Άδωνις: Οι ηλεκτρονικές εξετάσεις αχρηστεύουν τις καταλήψεις

Άδωνις: Οι ηλεκτρονικές εξετάσεις αχρηστεύουν τις καταλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)//Την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πανεπιστήμια χαιρετίζει, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τεράστια βοήθεια για την Ελλάδα τα F-35

Την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεων στα Πανεπιστήμια χαιρετίζει, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη των φοιτητικών κινητοποιήσεων, ο υπουργός Υγείας απαντά χωρίς περιστροφές: «Είναι ένα φανταστικό μέτρο ο ηλεκτρονικός τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι καταλήψεις χάνουν τη σημασία και την αξία τους. Η κηδεμονία της άκρας αριστεράς τελείωσε. Πρόκειται για τους τελευταίους σπασμούς μιας εποχής που πεθαίνει. Είναι μια ευτυχής στιγμή της συνόδου των πρυτάνεων η απόφαση για ηλεκτρονικές εξετάσεις. Η άκρα αριστερά επιθυμεί έναν νεκρό στα Πανεπιστήμια. Στη Νομική Σχολή εισέβαλαν με ρόπαλα».

Αναφερόμενος στην προμήθεια των  F-35 από την Ελλάδα, ο Άδωνις κάνει λόγο για «τεράστια βοήθεια», αφού «όλες οι χώρες θέλουν F-35. Το ότι οι ΗΠΑ τα δίνουν στην Ελλάδα, είναι μια τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας. Περάσαμε από το 7:10 στο 17:7. Και σημειωτέον ότι εμείς έχουμε ήδη F-16. Με τα F-35 η Τουρκία δεν μπορεί να απειλήσει καθόλου την Ελλάδα. Τα μαχητικά αυτά δίνουν στην Ελλάδα αεροπορική υπεροχή έναντι της Τουρκίας. Στην Τουρκία επικρατεί ένα ιδιαίτερα επικριτικό κλίμα εναντίον το Ερντογάν και αυτό δείχνει πολλά για το μέγεθος της επιτυχίας μας».

Ερωτώμενος, στη συνέχεια, σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας απαντά, υποστηρίζοντας πως «οι αγρότες διαμαρτύρονται για πραγματικά προβλήματα. Η κινητοποίηση είναι ευρωπαϊκή. Το παρατηρούμε στη Γαλλία, την Γερμανία, την Ρουμανία. Τα αίτια είναι βαθύτερα, όπως είναι η εξέλιξη της κοινής αγροτικής πολιτικής. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα των αγροτών. Επί τέσσερα χρόνια κάναμε πάρα πολλά για τους αγρότες. Και ως υπουργός Εργασίας έκανα πολλά για τον αγροτικό κόσμο. Και ο κ. Αυγενάκης είναι ένας πολύ δραστήριος υπουργός, είναι πάνω από το πρόβλημα και θα βρει λύσεις. Δεν υπάρχει λόγος οι αγρότες να κλείσουν τις εθνικές ομάδες, γιατί μια τέτοια απόφαση θα επιβάρυνε την εθνική οικονομία και την οικονομική θέση των αγροτών».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο Ά. Γεωργιάδης προβλέπει πως «μέχρι τις ευρωεκλογές κανένας πολίτης δεν θα θυμάται τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Το νομοσχέδιο θα περάσει με άνεση από το Κοινοβούλιο. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει πολύ λιγότερες απώλειες από τις αναμενόμενες. Και η αρνητική στάση της Εκκλησίας είναι αναμενόμενη, γιατί η Εκκλησία υπερασπίζεται την χριστιανική ηθική.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στα κόμματα της κεντροδεξιάς. Σήμερα, δεν υπάρχει  κανέναν πρόβλημα. Ο νόμος έρχεται να ρυθμίσει μια πραγματικότητα. Η πολιτεία οφείλει να ρυθμίσει την πραγματικότητα, ιδιαίτερα για τα παιδιά που υπάρχουν σε ομόφυλες οικογένειες.

Ο νόμος δεν είναι αντισυνταγματικός. Η αντισυνταγματικότητα κρίνεται στο επίπεδο του Κοινοβουλίου και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η συνταγματική προστασία του θεσμού της οικογένειας δεν σημαίνει πως απαγορεύει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών».

Τέλος, σχετικά με το εάν υπάρχει δυσαρέσκεια και κινητικότητα στα δεξιά της ΝΔ, ο υπουργός σημείωσε πως «δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατία. Ούτε οι Σπαρτιάτες ούτε η Νίκη πηγαίνει καλά στις έρευνες. Το πιο μετριοπαθές από τα τρία κόμματα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και πηγαίνει πιο καλά. Η καθημερινότητα, κυρίως ακρίβεια και ασφάλεια, θα κρίνει την τετραετία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments