Πολιτική

“Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ποια ονόματα ακούγονται

“Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Ποια ονόματα ακούγονται

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Άνοιγμα στην κοινωνία και σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους φαίνεται πως επιχειρεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Με αθόρυβο και μεθοδικό τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ήδη να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, με περιοδείες στην Αττική, και το επόμενο διάστημα αυτές θα πάρουν πιο συστηματικό χαρακτήρα και θα πλαισιωθούν από επισκέψεις στην επαρχία.

Η ανακοίνωση της ένταξης της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία δεν ήρθε ξαφνικά για όσους γνωρίζουν την καλή σχέση της με τον κ. Μητσοτάκη από τη θητεία της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ένταξή της στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τη στήριξη του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό της.

Δεν θα είναι όμως το μόνο πρόσωπο που έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και θα συστρατευθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη μάχη του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιος θα είναι και ο Πύρρος Δήμας. Μάλιστα, ο χρυσός ολυμπιονίκης είχε δώσει το «παρών» στην πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή.

Στα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι και η Βούλα Πατουλίδου, η οποία δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται για κάποιο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όλα αυτά δυσκολεύουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, αν και τόσο ο ίδιος όσο και το Μέγαρο Μαξίμου ουδέποτε επιβεβαίωσαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι σημερινοί ευρωβουλευτές του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι οποίοι εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2019, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Ελίζα Βόζενμπεργκ φέρονται να διεκδικούν τρίτη θητεία, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς είναι το πιο προβεβλημένο πρόσωπο εκτός των πολιτικών κύκλων, που διεκδικεί έντονα μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Είναι πολύ δραστήριος το τελευταίο διάστημα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του σε κομματικές εκδηλώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη στις 17 Απριλίου ως προσκεκλημένος ομάδας ομογενών για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

Σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει ξεκινήσει ανεπίσημα την προεκλογική του εκστρατεία. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος διεκδίκησε την έδρα της Κεφαλονιάς στις εθνικές εκλογές, ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν ο ένατος μη εκλόγιμος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, και ο Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments