Αθλητισμός

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Ασταμάτητος στο καυτό ΟΑΚΑ κέρδισε την Αρμάνι [79-62]

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Ασταμάτητος στο καυτό ΟΑΚΑ κέρδισε την Αρμάνι [79-62]

Πηγή Φωτογραφίας: [366891] EUROLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε ότι ήθελε την Αρμάνι στο καυτό ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ, ενώ οι πρώτοι πέντε για την Αρμάνι ήταν οι Νέιπιερ, Χολ, Σιλντς, Μέλι και Πόιθρες.

Το ματς ξεκίνησε με νευρικότητα και αστοχία για αμφότερες τις ομάδες, όπως μαρτυρούσε το 4-4 στο 3’. Η είσοδος του Καλαϊτζάκη αντί του Ναν, πολύ νωρίς στην πρώτη περίοδο (ύστερα από 2:37 αγωνιστικά λεπτά), έφερε την ενέργεια του Έλληνα γκαρντ στο παρκέ και άμεσα το 10-6 στο 5’. Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Νέιπιερ, έχοντας γίνει η σκιά του ικανού Αμερικανού γκαρντ της Αρμάνι. Οι «πράσινοι» διατήρησαν το προβάδισμα και στην εξέλιξη του δεκαλέπτου (16-10 στο 8’), αν και οι γηπεδούχοι στο ίδιο διάστημα είχαν επιτρέψει στους Ιταλούς να πάρουν πέντε επιθετικά ριμπάουντ. Στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου ο Λούκα Βιλντόζα πέρασε στο παρκέ, παίρνοντας μάλιστα το τελευταίο σουτ. Ο Αργεντινός ήταν άστοχος, αλλά οι «πράσινοι» είχαν κάνει θετικό ξεκίνημα, προηγούμενοι με 21-16.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)

Το πρώτο τρίποντο του Χουάντσο στο ματς ήταν αυτό που έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +10 (26-16) στο 12’. Ο Ισπανός ήταν «ζεστός» σκόραρε ξανά πίσω από τα 6,75μ. για το +12 (32-20 στο 14’) και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ, ενώ ανάγκασε τον Ετόρε Μεσίνα να καλέσει τάιμ άουτ, μιας και έβλεπε τους «πράσινους» να έχουν τις λύσεις. H Αρμάνι ήταν αποφασισμένη να ρίξει αρκετό μπασκετικό… ξύλο, αποφασισμένοι ήταν όμως και οι παίκτες του Αταμάν. Με οδηγό τον Ερνανγκόμεθ (10π.) και συνοδοιπόρο τον Γκριγκόνις (10π.), το «τριφύλλι» πήγε για πρώτη φορά στο +18 (42-24) και έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ του +16 (44-28), αφού το τρίποντο του Ερνανγκόμεθ για το μεγαλύτερο προβάδισμα βρήκε σίδερο.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό. Οι «πράσινοι» σκόραραν μόλις δύο πόντους και έτσι η Αρμάνι άδραξε την ευκαιρία να μειώσει σε 46-35 στο 23’. Ως εκεί όμως, οι γηπεδούχοι έβαλαν ξανά μπροστά τις μηχανές και με σερί 7-0 διαμόρφωσαν το 53-35 στο 25’, επαναφέροντας τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της έως εκείνο το σημείο (+18). Καλαϊτζάκης και Αντετοκούνμπο ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικά χρήσιμοι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι δύο Έλληνες παίκτες είχαν σημαντική συνεισφορά στη διατήρηση της διαφοράς σε πλαίσιο ασφαλείας (55-41 στο 28’), με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα το ματς. Το τελικό 57-41 στο τέλος της τρίτης περιόδου έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στους «πράσινους» που απείχαν ακόμα 10 λεπτά από μία ακόμα νίκη.

Το ξεκίνημα της τέταρτης και τελευταίας περιόδου δεν έκρυβε κάποια έκπληξη στο ματς για τον Παναθηναϊκό, που προηγούνταν με 62-46 στο 33’, σε ένα παιχνίδι όπου η αστοχία του Κέντρικ Ναν ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης 2/14 σουτ!!! Η διαφορά έφτασε και το +24 (74-50 στο 37’) για τους γηπεδούχους, που κυριαρχούσαν στο παρκέ και πλέον είχαν «κλειδώσει» τη νίκη, ενώ το πάρτυ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ είχε φουντώσει. Ο Μωραΐτης πέρασε και αυτός στο παρκέ για να πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως και ο ανέτοιμος Λούκα Βιλντόζα. Εν τέλει ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 79-62.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments