Πολιτική

Κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο διακεκριμένος αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης

Κοντά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο διακεκριμένος αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης
Εντείνονται ολοένα και περισσότερο οι φήμες

Πυκνώνουν, το τελευταίο διάστημα, οι φήμες για την ένταξη του γνωστού αστυνομικού Γιώργου Καλλιακμάνη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Το ενδιαφέρον, που παρουσιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για το πρόσωπο του κ. Καλλιακμάνη, δεν είναι τυχαίο, αλλά εντάσσεται σε μια προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να εντάξει στο ψηφοδέλτιό της γνωστά και επιτυχημένα πρόσωπα προερχόμενα από τη σύγχρονη κοινωνία πολιτών.

Και πράγματι, ο κ. Καλλιακμάνης έχει να παρουσιάσει μια πλούσια κοινωνική και επαγγελματική δράση.  Ο διακεκριμένος αστυνομικός υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία από το 1995. Μετά την αποφοίτηση του από την Σχολή Αστυφυλάκων τοποθετήθηκε ως Αστυφύλακας στη διεύθυνση αστυνόμευσης στον Αερολιμένα Αθηνών, στο Ελληνικό, και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφαλείας. Στην αρχή εργάσθηκε στις έρευνες, αποσπάστηκε για τρεις περίπου μήνες στο τμήμα τάξης του Δυτικού Αερολιμένα και κατόπιν μετατέθηκε στο έλεγχο διαβατηρίων όπου και εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή στα διαβατήρια.

Το 2005 προήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου 7ος στα 500 άτομα και το 2009 προήχθη στον βαθμό του Υπαστυνόμου Β’ μετά την εισαγωγή του στο τμήμα επιμόρφωσης μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων με προαγωγικές εξετάσεις 2ος στα 180 άτομα.

Παράλληλα, και από πολύ νωρίς, άρχισε και η ενασχόληση του με τα κοινά αφού και εκλέχθηκε αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής .

Το 2010 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και παράλληλα το 2012 εκλέχθηκε στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, έχοντας πλούσια συνδικαλιστική δράση που είχε ως αποτέλεσμα την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών της περιφέρειας του, αλλά και γενικότερα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Για το έργο του, ο κ. Καλλιακμάνης δεν θα μπορούσε παρά να έχει τύχει διαδοχικών βραβεύσεων. Έτσι, το 2003,  βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων και την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από τον Πρεσβευτή των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Τhomas Miller. Έλαβε δύο φορές βραβείο από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά του στον πολιτισμό, βραβείο από τον όμιλο UNESCO Νοτίων Προαστίων για το έργο του και την μεγάλη προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία, από την Ένωση Πυροτεχνουργών Ελλάδας, τον Ελληνικό Σύλλογο Διάσωσης και Διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την προσφορά του στον άνθρωπο την κοινωνία και τον πολιτισμό, καθώς επίσης και από την  Ένωση Γυναικών Πάτρας, για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments