Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο αγώνας για τη δεύτερη θέση περνάει από την ευρωκάλπη

ΠΑΣΟΚ: Ο αγώνας για τη δεύτερη θέση περνάει από την ευρωκάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: [366454] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει πάση θυσία να κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση.

Η μάχη των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί πάνω στο αποτέλεσμα αυτό και στην κατοχύρωση της δεύτερης θέσης ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμορφώνει τις επόμενες κινήσεις του για το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση ενόψει των εθνικών εκλογών του 2027. Η επίσημη διαδικασία διαλογής με τη σύσταση και της αρμόδιας επιτροπής δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ο ίδιος επαφές, ενώ παράλληλα υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι που στο τέλος θα πρέπει να λάβουν και το χρίσμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που θα επικυρώσει τη λίστα.

Ο Νίκος Παπανδρέου, ο μόνος νυν ευρωβουλευτής που κέρδισε την ευρωπαϊκή έδρα μετά την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, θα είναι εκ νέου υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και θα επαναδιεκδικήσει έδρα στο Στρασβούργο. Σε κάθε περίπτωση, η υποψηφιότητα του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου είναι σχεδόν βέβαιη, ενώ δύο πρώην υπουργοί του κόμματος, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Γιάννης Μανιάτης, θεωρούνται επίσης ως βέβαιοι υποψήφιοι, ο ένας από το ευρύτερα αποδεκτό ρεύμα του Γιώργου Παπανδρέου και ο άλλος εκπροσωπώντας την προοδευτική κεντρώα παράταξη, Και οι δύο είναι γνωστά πρόσωπα από την προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία του ΠΑΣΟΚ. 

Ως πιθανοί υποψήφιοι ακούγονται επίσης ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κώστας Χρυσόγονος (ο οποίος ήταν επίσης η πρώτη «αντίστροφη μεταγραφή» που έγινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ), ο σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (και προερχόμενος από τους παπανδρεϊκούς) Ηλίας Κικίλιας, καθώς επίσης ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου (που στις ευρωεκλογές του 2019 είχε έρθει πέμπτος) και ο αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής.

Από τη νεότερη γενιά στελεχών συζητούνται η Όλγα Μαρκογιαννάκη και ο Πάνος Γκανιάτσος, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και ο Παναγιώτης Δημόπουλος από τον τομέα περιβάλλοντος. Από τις νέες γυναίκες, αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνουν η Ελένη Χρονοπούλου, που ήρθε τρίτη στις τελευταίες εθνικές εκλογές, και η Δανάη Τσάκαλου από τα βόρεια της Αθήνας, που κέρδισε την περιφερειακή ψήφο στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι δημοσιογράφος που εργάζεται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και η οποία φέρεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση για το Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments