Ελλάδα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επιστροφή της τρομοκρατίας

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επιστροφή της τρομοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΑΔΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Το ένοπλο αντάρτικο πόλεως αυτή τη φορά δεν έκανε λάθος και η βόμβα δίπλα στο υπουργείο Εργασίας εξερράγη κανονικά.

Η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» είναι η οργάνωση που σηματοδοτεί την επιστροφή της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη 1:29 κατά τα ξημερώματα του Σαββάτου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας  και μπροστά σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σταδίου.

Αυτή τη φορά το ένοπλο αντάρτικο πόλεως δεν έκανε λάθος στη συνδεσμολογία και η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε κανονικά και στην ώρα που είχε αναφερθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στις 00:49 έγινε το τηλεφώνημα που έγινε χρονική προθεσμία 40 λεπτών, στη 01:29 σημειώθηκε η έκρηξη που καταγράφηκε ζωντανά από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα -και θύμισε «σκληρές» προκηρύξεις παλιών τρομοκρατών- ήχησε ως καμπανάκι κινδύνου στην ΕΛ.ΑΣ., σε συνδυασμό δε και με τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει οι δράστες. Ακολούθησε μερικά 24ωρα αργότερα η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη και η ανάληψη της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας για πέμπτη φορά, με τον Βεροιώτη υπουργό να έχει συνδέσει το όνομα του με την εξάρθρωση της «17Ν» και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Πλέον, το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας», με το σύνολο των εμπλεκομένων υπηρεσιών να έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Την ευθύνη των ερευνών έχει η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, θα συνδράμουν υπηρεσίες όπως η Κρατική Ασφάλεια και η ΔΙ.Δ.Α.Π. που είναι επιφορτισμένες μεταξύ άλλων με τη συλλογή και διαχείριση πληροφοριών.

Είναι πολύ σημαντικό να φανεί εάν υπάρχει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας ή κάποια κοινή δεξαμενή ανθρώπων ανάμεσα στις δύο αυτές τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως επίσης και για το εάν μιλάμε για εντελώς νέα -και ενδεχομένως αχαρτογράφητα από την ΕΛ.ΑΣ.- πρόσωπα ή υπάρχει εμπλοκή και κάποιου έμπειρου από το παρελθόν: τόσο στο επιχειρησιακό όσο και στο σκέλος της καθοδήγησης.

Ενδεχομένως στο τελευταίο να δώσουν απαντήσεις από την ανάλυση της προκήρυξης, που αναμένεται να ακολουθήσει το επιτυχημένο βομβιστική χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, σε και περίοδο μάλιστα που επιχειρείται «restart» στην ΕΛ.ΑΣ. και η παρουσία της στην «καρδιά» της πρωτεύουσας είναι αν μη τι άλλο πιο εμφανής.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το εάν θα καταφέρουν οι πυροτεχνουργοί να βρουν το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες και τη συνδεσμολογία της βόμβας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments