Πολιτική

Άδωνις για απολύσεις συμβασιούχων: Γιατί πρέπει να συζητάμε για το αν η Γη είναι στρογγυλή; [vid]

Άδωνις για απολύσεις συμβασιούχων: Γιατί πρέπει να συζητάμε για το αν η Γη είναι στρογγυλή; [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Οι προσλήψεις στο δημόσιο γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ

Στις διαμαρτυρίες συμβασιούχων καθαριστριών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο σταθμό Action 24, ο Άδωνις υπενθύμισε αναφερόμενος στις συμβασιούχες καθαρίστριες του ΕΣΥ πως «πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Άρα, δεν είναι απόλυση όταν λήγει η σύμβαση ορισμένου χρόνου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν προσληφθεί ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Όταν κάποιος φεύγει επειδή έχει λήξει η σύμβασή του, αυτό δεν είναι απόλυση. Το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά να μείνει κάποιος στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ. Αναρωτιέμαι πραγματικά αν πρέπει να συζητάμε μονίμως στην Ελλάδα για το εάν η γη είναι στρογγυλή».

«Επιπλέον», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, «στις προσλήψεις προχώρησε ο Παύλος Πολάκης, όταν αυτός ήταν στο υπουργείο Υγείας. Και οι εργολάβοι είναι πιο αποτελεσματικοί για τα νοσοκομεία και πιο οικονομικοί. Το Σύνταγμα προβλέπει μόνιμη πρόσληψη στο δημόσιο τομέα μόνο μέσω του ΑΣΕΠ και αυτό είναι το πρόβλημα όταν μπαίνεις εκτός ΑΣΕΠ. Όταν μπαίνεις εύκολα εκτός ΑΣΕΠ, μπορεί να δεχθείς εύκολα την κριτική ότι μπήκες στο δημόσιο επειδή έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη». Για αυτόν τον λόγο φτιάξαμε τον ΑΣΕΠ».

«Ο κ. Πολάκης ήθελε, από ιδεολογική άποψη, να καταργήσει όλα τα outsourcing στα νοσοκομεία και να τα κάνει in house», συμπλήρωσε ο Α. Γεωργιάδης, «Και για να τα κάνει in house, έδιωξε τους διάφορους εργολάβους από τη σίτιση, τη φύλαξη, την καθαριότητα και προσέλαβε υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Εμείς στην κυβέρνηση έχουμε μια άλλη αντίληψη, υποστηρίζουμε το in house και όχι τα outsourcing. Στην Ελλάδα, έχουμε μια διαστροφή των βασικών εννοιών. Δεν απολύω εγώ ως υπουργός, αλλά λήγει η σύμβαση», είπε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments