Πολιτική

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ: «Ψηλά» το Κυπριακό

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Απεσταλμένη ΓΓ ΟΗΕ: «Ψηλά» το Κυπριακό

Πηγή Φωτογραφίας: [367040] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ MARIA ANGELA HOLGUIN CUELLAR (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού ήταν η θεματολογία της συνάντησης

Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού ήταν η θεματολογία της συνάντησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτη με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών, María Ángela Holguín Cuéllar, νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (6/2). Ενώ, αναμένεται συνάντηση της κα.Cuéllar με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει θερμά τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών αξιών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέπεμψε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments