Ζώδια

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Φεβρουαρίου 2024

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Φεβρουαρίου 2024

Πηγή Φωτογραφίας: PEXELS.COM

Ο φετινός Φεβρουάριος είναι ιδιαίτερος. Καταρχάς δεν έχουμε καθόλου ανάδρομους πλανήτες κάτι που βοηθά στις εξελίξεις. Δευτερευόντως θα μας δώσει μια ουσιαστική γεύση της πορείας του Πλούτωνα στον Υδροχόο, καθώς θα ενεργοποιηθεί από τις εισόδους των πλανητών στη διάρκεια του.

2 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τον Αιγόκερω σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Η όψη παραπέμπει σε πιο χαλαρές στιγμές, σε απολαύσεις, σε ονειροπόληση, ρομαντική διάθεση, αλλά αυξάνει και τις τάσεις φυγής. Ευνοεί τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ιχθύες, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Ταύρους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 25 μοίρες.

5 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής εγκαταλείπει το ζώδιο του Αιγόκερου και προχωρά στον Υδροχόο σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει περισσότερο στην επικοινωνιακή και εγκεφαλική του φύση. Θα ευνοήσει τα ζώδια του αέρα: Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.

Την ίδια μέρα ο Ερμής από τον Υδροχόο συναντά τον Πλούτωνα σε όψη συνόδου και μπορεί να είμαστε πιο καχύποπτοι, πιο αρνητικοί και πιο δύσπιστοι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε την αρνητική σκέψη, να αποφύγουμε λεκτικές αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους που μπορεί να χάσουμε το δίκιο μας, ενώ η όψη προσφέρεται αν θέλουμε να κάνουμε βαθιά έρευνα. Επηρεάζει δυσμενώς Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχετε πλανήτες κοντά στη 0η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

7 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο φέρνοντας ευχάριστες ειδήσεις, εκπλήξεις, απρόσμενα δώρα, κεραυνοβόλους έρωτες, συναρπαστικές εμπειρίες στις σχέσεις μας, νέες γνωριμίες. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στη 19η μοίρα.

8 Φεβρουαρίου: Ο Ήλιος από τον Υδροχόο σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια όψη ιδιαίτερα μαχητική που αγαπά το ρίσκο. Θα νιώθουμε πιο έντονα την ανάγκη να απελευθερωθούμε από περιορισμούς και να διώξουμε τη ρουτίνα και τη στασιμότητα από την καθημερινότητα μας. Νέες δραστηριότητες, σχέσεις αλλά και συναισθήματα μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο. Είναι μια όψη για να ξεκινήσουμε κάτι που χρειάζεται τόλμη και έντονη ενέργεια για να απογειωθεί. Από την άλλη μπορεί να δείχνει απρόοπτα, έκτακτα γεγονότα, ανατροπές και εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσους έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 19 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Άρης από τον Αιγόκερω σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, μία όψη που αυξάνει τις τάσεις εξιδανίκευσης και μας κάνει να ψάχνουμε είτε ιδανικούς έρωτες είτε ιδανικές καταστάσεις στη ζωή μας. Νιώθουμε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων και προσπαθούμε να τους φροντίσουμε ή να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς για να τους ηρεμήσουμε σε ψυχολογικό επίπεδο. Αν σας ενδιαφέρουν οι εναλλακτικές θεραπείες και πρακτικές, αν ψάχνετε να βρείτε πνευματικές διεξόδους είναι μια κατάλληλη όψη. Εξαιρετική για τους καλλιτέχνες ώστε να έχουν έμπνευση, αλλά και όσους απλώς αναζητούν μια διέξοδο στην τέχνη και την απολαμβάνουν. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους αλλά και Σκορπιούς, Καρκίνους και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχετε πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 25 μοίρες.

10 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Πρόκειται για μια όψη η οποία χρειάζεται αρκετή προσοχή, καθώς η υπερβολή, οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια θα δίνουν και θα παίρνουν. Μπορεί η πρόθεση μιας υπόσχεσης να είναι όντως ειλικρινής, στην πορεία όμως είναι αβέβαιο αν θα υλοποιηθεί. Ας προσέξουμε λοιπόν τι υποσχόμαστε πάνω στον ενθουσιασμό μας για να μη φανούμε ασυνεπείς αργότερα. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι σταθεροί Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαήμερου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στην 8η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στον Υδροχόο με κύρια όψη το τετράγωνο με τον Ουρανό. Πρόκειται για μια απαιτητική Νέα Σελήνη που δημιουργεί ένα πιο νευρικό κλίμα καθώς σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό. Η Νέα Σελήνη μας ωθεί να κάνουμε αλλαγές και να θέσουμε νέους στόχους, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε βιαστικές αποφάσεις κι εκκινήσεις. Επηρεάζει ακόμη τις μετεωρολογικές και γεωφυσικές συνθήκες. Επηρεάζει Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους με γενέθλια στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχετε Ήλιο ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια κοντά στην 20η μοίρα.

13 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω συναντά σε όψη εξαγώνου τον Ποσειδώνα, μια όψη ιδιαίτερα ρομαντική που μας γεμίζει προσδοκίες στις ερωτικές σχέσεις, αλλά πολλές φορές μπορεί να μας γεμίζει και ελπίδες σε αδιέξοδες σχέσεις κι αυτό χρειάζεται προσοχή. Καλλιτεχνικές επιδιώξεις, ευκαιρίες να το ρίξουμε λίγο έξω και να αποδράσουμε από τους περιορισμούς της καθημερινότητας ευνοούνται. Επηρεάζει θετικά Ταύρους, Αιγόκερους, Ιχθύες, Καρκίνους, Σκορπιούς, Παρθένους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 26 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα ο Άρης προχωρά στον Υδροχόο κι είναι δυναμικός, ανεξάρτητος, αυθεντικός, λάτρης της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Είναι ανοιχτόμυαλος και ελεύθερος, μολονότι έχει την τάση να γίνεται κάποιες φορές ισχυρογνώμων. Θα επηρεάσει δυναμικά τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα και του Υδροχόου.

14 Φεβρουαρίου: Ο Άρης από τον Υδροχόο σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα. Πρόκειται για μια αρκετά σκοτεινή όψη που μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδια εξουσίας στις σχέσεις μας, χειριστικές συμπεριφορές, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Η όψη αυτή είναι ιδιαίτερα δυναμική και αν βάλουμε στο σωστό κανάλι την ενέργεια της, μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά με τη θέλησή μας. Ας αποφύγουμε όμως τις λεκτικές και βίαιες αντιπαραθέσεις, την παρόρμηση και τις εκδικητικές συμπεριφορές, τη βιασύνη στην οδήγηση και το ρίσκο. Το σύνθημα της όψης είναι «κάντε έρωτα όχι πόλεμο». Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου επηρεάζονται περισσότερο, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια στις πρώτες μοίρες.

16 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Υδροχόο. O Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και παραδοσιακά κυβερνάται από τον Κρόνο και στη μοντέρνα αστρολογία από τον Ουρανό. Η Αφροδίτη σε αυτή τη θέση αντιπροσωπεύει την προοδευτική σκέψη, την αποστασιοποίηση από το συναίσθημα, απεχθάνεται τα δράματα και αγαπά την ελευθερία της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αφοσιώνεται στο αντικείμενο του πόθου της. Δίνει μεγάλη σημασία στη φιλία και τη θεωρεί βάση για οποιαδήποτε σχέση.

17 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό σε μια μέρα που μπορεί να φέρει απρόοπτα και ξαφνικά προβλήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τα μέσα επικοινωνίας, τον ηλεκτρισμό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τέλος του δευτέρου δεκαήμερου και κυρίως όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 19 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα. Αυτή η όψη χρωματίζει με λίγο πιο σκοτεινά χρώματα τη διάθεσή μας. Οι σχέσεις μας προσωπικές, ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές και επαγγελματικές θα μας απασχολήσουν με πολύ έντονο τρόπο και πιθανώς να υπάρχουν χειριστικές συμπεριφορές, παιχνίδια εξουσίας, αρνητικά συναισθήματα θυμού, απόπειρες ελέγχου κυρίως σε επίπεδο ερωτικό ή οικονομικό, κτητικότητα, βιαιότητα, άδικες συμπεριφορές. Επηρεάζονται κυρίως τα σταθερά ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος του πρώτου δεκαημέρου, ή όσοι έχετε πλανήτες στα παραπάνω ζώδια στις πρώτες μοίρες.

19 Φεβρουαρίου: Ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό προχωρά στο ζώδιο των Ιχθύων και ξεκινούν τα γενέθλια του τελευταίου ζωδίου του ζωδιακού.

22 Φεβρουαρίου: Σχηματίζεται η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη στον Υδροχόο, μια ιδιαίτερα έντονη και σούπερ ερωτική όψη που αυξάνει την επιθυμία μας για ερωτικές συνευρέσεις, για φλερτ, τονώνει τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά πολλές φορές μπορεί να μας κάνει και ιδιαίτερα επιθετικούς και να φέρουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση. Ακόμη είναι σούπερ δημιουργική όψη για τους καλλιτέχνες αφού δίνει έμπνευση, ενώ μπορεί να εκφράσουμε τον οίστρο μας μέσω της τέχνης, του χορού, κλπ. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια του αέρα: Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους και της φωτιάς: Κριούς, Λέοντες, Τοξότες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσους έχουν πλανήτες κοντά στην 6η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

23 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής προχωρά στους Ιχθύς και η επικοινωνία γίνεται λίγο πιο «χαοτική». Ο Ερμής σε αυτό το ζώδιο περνά τις πληροφορίες μέσα από ένα φίλτρο υποκειμενισμού, αλλά και μέσα από το συναίσθημα κι έτσι χάνει την αντικειμενικότητα, τον ορθολογισμό και την ευκρίνεια του. Είναι ένας εξαιρετικά διαισθητικός Ερμής, με πλούσια φαντασία και καλλιτεχνικό έρεισμα.

24 Φεβρουαρίου: Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου με τη Σελήνη στην Παρθένο στις πρώτες μοίρες του ζωδίου. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που φέρνει το τέλος καταστάσεων και την ευκαιρία να κάνουμε μια φρέσκια αρχή τον επόμενο μήνα. Θα πρέπει να προσέχουμε την επικριτική διάθεση απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά και τις ψευδαισθήσεις τελειότητας. Ο Κρόνος είναι ιδιαίτερα ενεργός με αυτή την Πανσέληνο και μπορεί να δημιουργεί εμπόδια αλλά και απαισιοδοξία. Επηρεάζει τη μεταβλητή ομάδα ζωδίων Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που μπορεί να έχουν αλλαγές ή το τέλος μιας κατάστασης στη ζωή τους. Θα επηρεαστεί το πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες.

25 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Καθώς οι δυο πλανήτες θεωρούνται ευεργέτες πλανήτες της παραδοσιακής αστρολογίας ακόμη και μια όψη απαιτητική, όπως είναι το τετράγωνο μεταξύ τους, δεν θεωρείται ιδιαίτερα ζόρικη. Απλά μπορεί να δείξει υπερβολές στη συμπεριφορά, ενθουσιασμούς για πράγματα και ανθρώπους που μπορεί να μην κρατήσουν στον χρόνο, ροπή προς τεμπελιά ή άκρατες απολαύσεις. Επίσης είναι σημαντικό να έχουμε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στα οικονομικά μας και να προσέχουμε με την υπερφαγία και την κατανάλωση αλκοόλ, γλυκών, κλπ. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 10 μοίρες, χρειάζεται να είναι λίγο πιο πειθαρχημένοι και προσεκτικοί με αυτή την όψη.

27 Φεβρουαρίου: Ο Άρης από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Χρειάζεται προσοχή στην απερισκεψία, τη λανθασμένη εκτίμηση του κινδύνου, την υπεραισιοδοξία, το ρίσκο, τις αναταραχές, τις φωτιές, τις εκρήξεις. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του αρχών του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο κοντά στη 10η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

28 Φεβρουαρίου: Ήλιος και Ερμής συναντιούνται στο ζώδιο των Ιχθύων, μια όψη που ευνοεί την επικοινωνία, τις επαφές, τις δοσοληψίες και τα ταξίδια. Βέβαια, καθώς ταυτόχρονα όπως θα δείτε παρακάτω σχηματίζεται και η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο, πιθανώς να έχουμε καθυστερήσεις, αναβολές και εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας. Θα είναι μια πολυάσχολη μέρα με πολλά ραντεβού, συζητήσεις, αλληλογραφία, κοινωνικές δραστηριότητες, πολλές πληροφορίες και διαπραγματεύσεις. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 9 μοίρες.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στους Ιχθύς, μια όψη αρκετά βαριά αφού ο Κρόνος πάντα δείχνει ευθύνες, πειθαρχία, ρεαλισμό και περισσότερες έγνοιες. Επηρεάζονται πιο πολύ τα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 9 μοίρες των ζωδίων αυτών.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο στις 09ο 44΄ μοίρες των Ιχθύων, μια βοηθητική όψη για να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στους στόχους και τις υποχρεώσεις μας. Είναι μια όψη που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για πρακτικά ζητήματα ή για να κάνουμε πολύ σοβαρές επαγγελματικές συζητήσεις. Από την άλλη, η όψη αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε αρνητικές και περιοριστικές σκέψεις. Δυσκολίες στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις είναι ακόμη ένα πιθανό σενάριο στην ημέρα. Επηρεάζονται πιο πολύ τα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 9 μοίρες των ζωδίων αυτών.

29 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τους Ιχθύς σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στον Ταύρο. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα τυχερή όψη και πολύ βοηθητική για να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις, διαδρομές, πληροφορίες. Καλή όψη για συζητήσεις, επαφές, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, υπογραφές, για θέματα σπουδών, επαγγελματικών πλάνων, αγορών, δοσοληψιών, διακανονισμών. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού. Δηλαδή Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ιχθύες που έχουν γεννηθεί στο τέλους του πρώτου δεκαήμερο και στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 11 μοίρες.

ΠΗΓΗ: ASIBILIOU.GR

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments