Τεχνολογία

Google: Η Σιγκαπούρη μπορεί να γίνει παγκόσμιος κόμβος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Google: Η Σιγκαπούρη μπορεί να γίνει παγκόσμιος κόμβος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Πηγή Φωτογραφίας: financial news.gr, Η Σιγκαπούρη διαθέτει «πολύ υψηλές» δυνατότητες ως παγκόσμιος κόμβος Τεχνητής Νοημοσύνης, εν μέρει χάρη σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την καινοτομία, σύμφωνα με την Google.

Η Σιγκαπούρη διαθέτει «πολύ υψηλές» δυνατότητες ως παγκόσμιος κόμβος Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Σιγκαπούρη διαθέτει «πολύ υψηλές» δυνατότητες ως παγκόσμιος κόμβος Τεχνητής Νοημοσύνης, εν μέρει χάρη σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την καινοτομία, σύμφωνα με την Google.

«Προκειμένου η ΤΝ να αξιοποιήσει πραγματικά τις δυνατότητές της, χρειάζονται πολύ καλές δημόσιες και ιδιωτικές συνεργασίες», δήλωσε στο CNBC η Καρολάιν Γιαπ του Google Cloud.

Η Γιαπ μίλησε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Explore AI τον Ιανουάριο, μιας συνάντησης που διοργανώθηκε από το Google Cloud και την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης για την αναγνώριση των κορυφαίων γεννητικών λύσεων AI από οργανισμούς που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «AI Trailblazers».

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Σιγκαπούρης, την Ψηφιακή Βιομηχανία της Σιγκαπούρης, το Γραφείο Έξυπνου Έθνους και Ψηφιακής Κυβέρνησης και το Google Cloud.

«Όταν έχεις καλές συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορείς πραγματικά να αρχίσεις να βελτιώνεις όχι μόνο τις περιπτώσεις χρήσης του δημόσιου τομέα, όπως οι υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και να προωθήσεις ένα περιβάλλον για καινοτομία», δήλωσε η Γιαπ.

Η Σιγκαπούρη ήταν μία από τις πρώτες χώρες με σχέδιο δράσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Από πολλές απόψεις, η Σιγκαπούρη διαθέτει ήδη τα σωστά θεμέλια που απαιτούνται για να αναπτυχθεί ως παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Kenddrick Chan, ανώτερος αναλυτής πολιτικής στο Ινστιτούτο Tony Blair για την Παγκόσμια Αλλαγή.

Σχετικά με το αν άλλες κυβερνήσεις είναι τόσο ανοιχτές και συνεργάσιμες όσο η Σιγκαπούρη, η Γιαπ δήλωσε στο CNBC ότι κάποιες είναι, κάποιες όχι, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες αναφέρεται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments