Τεχνολογία

ChatGPT: Προσεχώς θα μπορεί να χειρίζεται τη συσκευή σας

ChatGPT: Προσεχώς θα μπορεί να χειρίζεται τη συσκευή σας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ο νέος ψηφιακός βοηθός, ή «πράκτορας» (agent) κατά τη φρασεολογία που προτιμούν κάποιες εταιρείες AI, θα βασίζεται στην τεχνολογία του ChatGPT και θα μπορεί χειρίζεται προγράμματα στον υπολογιστή, να αναζητά δεδομένα στο Διαδίκτυο, να προγραμματίζει δρομολόγια ή να κλείνει εισιτήρια, μεταξύ άλλων.

Ο νέος ψηφιακός βοηθός ή «πράκτορας» θα μπορεί να εκτελεί εργασίες όπως η αναζήτηση δεδομένων στο Διαδίκτυο και ο χειρισμός προγραμμάτων.

Η αμερικανική OpenAI, η εταιρεία που έκανε διάσημη την τεχνολογία της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης με το ChatGPT, αναπτύσσει τώρα έναν ψηφιακό βοηθό ΑΙ που μπορεί να χειρίζεται τη συσκευή του χρήστη και να αυτοματοποιεί σύνθετες εργασίες, γράφει το The Information επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.

Ο νέος ψηφιακός βοηθός, ή «πράκτορας» (agent) κατά τη φρασεολογία που προτιμούν κάποιες εταιρείες AI, θα βασίζεται στην τεχνολογία του ChatGPT και θα μπορεί χειρίζεται προγράμματα στον υπολογιστή, να αναζητά δεδομένα στο Διαδίκτυο, να προγραμματίζει δρομολόγια ή να κλείνει εισιτήρια, μεταξύ άλλων.

Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ στο Reuters.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Bloomberg ανέφερε ότι η OpenAI συνεργάζεται με τον Τζον Άιβ, τον πρώην σχεδιαστή της Apple που δημιούργησε το iPhone, για τον σχεδιασμό μιας συσκευής ΑΙ.

Ωστόσο ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Όλτμαν δήλωσε φέτος στην Wall Street Journal ότι η συσκευή δεν προορίζεται να «αντικαταστήσει το smartphone».

Ο Όλτμαν έχει πάντως επενδύσει στην νεοσύστατη Humane, η οποία παρουσίασε πρόσφατα μια «καρφίτσα ΑΙ», μια φορετή συσκευή χωρίς οθόνη, εξοπλισμένη με προβολέα λέιζερ και ψηφιακό βοηθό που βασίζεται στο γλωσσικό μοντέλο GPT-4 της OpenAI.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments