Γεωπολιτικά

Από τον «αλαζόνα» Μπόρις Τζόνσον στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Πέντε σημεία της συνέντευξης Πούτιν

Από τον «αλαζόνα» Μπόρις Τζόνσον στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Πέντε σημεία της συνέντευξης Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: |Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Το «παραληρηματικό» μάθημα Ιστορίας του ρώσου προέδρου στον Τάκερ Κάρλσον, η άποψή του για τον «ασταμάτητο» Ελον Μασκ και την Τεχνητή Νοημοσύνη και οι απειλές του προς την Ουάσινγκτον

Ακόμα και ο Τάκερ Κάρλσον φάνηκε να εκπλήσσεται από το «μάθημα Ιστορίας» που έκανε ανενόχλητος ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπροστά στην κάμερα του ακροδεξιού και φίλου του Τραμπ τηλεπαρουσιαστή.

Το πρώτο μισάωρο της δίωρης συνέντευξης που έδωσε ο ρώσος πρόεδρος ήταν στην ουσία ένας μονόλογος στον οποίο ο Πούτιν παρουσίασε το παρελθόν του κόσμου μέσα από τα δικά του μάτια, σημειώνει η Telegraph. Ο πρώην παρουσιαστής του συντηρητικού Fox News (από όπου απολύθηκε πέρυσι), προσπάθησε να κατευθύνει τη συζήτηση, αλλά ο ρώσος πρόεδρος τον αποπήρε, λέγοντάς του: «Θα έχουμε μια σοβαρή συζήτηση ή ένα σόου;».

Μετά από το «παραλήρημα» Πούτιν, στο οποίο αναφέρθηκε στα πάντα από τον Τζένγκις Χαν μέχρι τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ο ρώσος πρόεδρος συνέχισε την παράθεση των απόψεών του, αυτή τη φορά για το μέλλον της ανθρωπότητας, από τις οποίες, η βρετανική εφημερίδα ξεχώρισε πέντε σημεία: «Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον Ελον Μασκ» Ο ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι ο Ελον Μασκ κάνει άλματα προς τη δημιουργία ενός «υπερανθρώπου», το οποίο δεν θεωρεί θετική εξέλιξη. Απαντώντας στην ερώτηση, «πότε πιστεύετε ότι θα ξεκινήσει η αυτοκρατορία της Τεχνητής Νοημοσύνης», ο Πούτιν απάντησε ότι δεν είναι ειδικός και ότι ο Μασκ γνωρίζει περισσότερα. «Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα πολλές απειλές λόγω των γενετικών ερευνητών, είναι πλέον δυνατό να δημιουργηθεί αυτός ο υπεράνθρωπος. Ενα εξειδικευμένο ανθρώπινο ον.

Ενας γενετικά τροποποιημένος αθλητής, επιστήμονας, στρατιωτικός. Υπάρχουν αναφορές ότι ο Ελον Μασκ έχει ήδη εμφυτεύσει μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τον σταματήσουμε. Θα κάνει ό,τι θέλει». Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μια διεθνής συμφωνία για το πώς θα ρυθμιστούν αυτά τα πράγματα» για να αντιμετωπιστεί η απειλή «από την αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ή της γενετικής ή οποιουδήποτε άλλου τομέα». Απειλεί με Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «φτηνή πρόκληση» σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική τους βοήθεια προς το Κίεβο και προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να μην αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία. «Εάν κάποιος έχει την επιθυμία να στείλει τακτικά στρατεύματα, αυτό θα έφερνε σίγουρα την ανθρωπότητα στα πρόθυρα μιας πολύ σοβαρής παγκόσμιας σύγκρουσης», είπε και κούνησε το δάχτυλο στους Αμερικανούς λέγοντας θα πρέπει να επικεντρωθούν στα εσωτερικά τους ζητήματα. «Δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε; Εχετε προβλήματα στα σύνορα. Θέματα με τη μετανάστευση, θέματα με το εθνικό χρέος. Πάνω από 33 τρισεκατομμύρια δολάρια. Δεν θα ήταν καλύτερα να διαπραγματευτείτε με τη Ρωσία; Να κάνετε μια συμφωνία. Κατανοώντας ήδη την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα, αντιλαμβανόμενοι ότι η Ρωσία θα αγωνιστεί για τα συμφέροντά της μέχρι τέλους».

«Η CIA ανατίναξε τον Nord Stream» Ο Πούτιν ισχυρίστηκε επίσης ότι η CIA βρίσκεται πίσω από το σαμποτάζ στους Nord Stream, τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου μεταξύ Γερμανίας, Φινλανδίας και Ρωσίας. Οι επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 έλαβαν χώρα σε διεθνή ύδατα, με μεγάλες ποσότητες αερίου να αναδύονται από τον πυθμένα του ωκεανού. Αρχικά, ανάμεσα στους υπόπτους, ήταν και η Μόσχα, αλλά αργότερα, αμερικανοί αξιωματούχοι, μετά από έρευνα, υπέδειξαν ότι μία φιλοουκρανική ομάδα ευθύνεται για την επίθεση. Στην ερώτηση του Κάρλσον ποιος «ανατίναξε τον Nord Stream», ο Πούτιν απάντησε: «Εσείς, σίγουρα». Ο πρώην παρουσιαστής του Fox News αστειεύτηκε ότι ήταν «απασχολημένος εκείνη την ημέρα». Και ο Πούτιν απάντησε: «Η CIA δεν έχει τέτοιο άλλοθι».

Ερωτηθείς αν έχει στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι «δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να αναζητήσετε κάποιον που θα είχε συμφέρον και που έχει τη δυνατότητα». Ο «αλαζόνας» Μπόρις Τζόνσον φταίει που η Ουκρανία εξακολουθεί να πολεμά Ο Πούτιν επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι ο Μπόρις Τζόνσον εμπόδισε μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία για την οποία είχε μεσολαβήσει η Τουρκία, την άνοιξη του 2022. Ο Κάρλσον ρώτησε τον Πούτιν σχετικά με τις αναφορές ότι την Ουκρανία «εμπόδισε ο Τζόνσον, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό του Μπάιντεν, να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική διευθέτηση με τους Ρώσους». Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, υπενθύμισε η Telegraph, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτόν ως «απόλυτη ανοησία» και δήλωσε ότι απλώς «εξέφρασε ανησυχίες» για τη φύση της πιθανής συμφωνίας κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οταν ο Κάρλσον έθεσε το ερώτημα, ο Πούτιν απάντησε: «Ο πρωθυπουργός Τζόνσον ήρθε να μας μεταπείσει και χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Ή μάλλον, εσείς την χάσατε». Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι υπάκουσαν στην απαίτηση του κ. Τζόνσον, του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται γελοίο. Πού είναι ο κ. Τζόνσον τώρα; Και ο πόλεμος συνεχίζεται». Ο Κάρλσον συνέχισε: «Καλή ερώτηση. Πού νομίζετε ότι βρίσκεται και γιατί το έκανε αυτό;». Ο Πούτιν απάντησε: «Λόγω αλαζονείας, λόγω καθαρής καρδιάς, αλλά όχι λόγω ενός σπουδαίου μυαλού», είπε.

Ο Εβαν Γκέρσκοβιτς μπορεί να απελευθερωθεί Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είναι ανοιχτός στην απελευθέρωση του Εβαν Γκέρσκοβιτς, του δημοσιογράφου της Wall Street Journal που κρατείται σε ρωσική φυλακή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με αβάσιμους ισχυρισμούς για κατασκοπεία. Ο Πούτιν σηματοδότησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με την Ουάσινγκτον μέσω παρασκηνιακής οδού σχετικά με την απελευθέρωση του Γκέρσκοβιτς: «οι ειδικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους. Συζητούν για το θέμα. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments