Ελλάδα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Δευτέρα 12 και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Δευτέρα 12 και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Πηγή Φωτογραφίας: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που προσανατολίζεται να περάσει με νόμο οι κυβέρνηση, καθώς αυτά που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντούν σε απορίες.

Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και τη Δευτέρα 12/2 και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενώ την Πέμπτη 15/2 προχωρούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και για τις επόμενες 10 μέρες το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ με μικρές εξαιρέσεις, στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, οι εξετάσεις διεξάγονται διαδικτυακά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments