EDITOR'S PICK

Μάικλ Τζάκσον: Η Sony απέκτησε τον μισό κατάλογο τραγουδιών του

Μάικλ Τζάκσον: Η Sony απέκτησε τον μισό κατάλογο τραγουδιών του

Πηγή Φωτογραφίας: tromaktiko.gr, Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες για την πώληση της μουσικής του Μάικλ Τζάκσον, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για τα τραγούδια ενός μόνο καλλιτέχνη.

H Sony Music Group εκτιμάται ότι πλήρωσε τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τον μισό κατάλογο των τραγουδιών του Μάικλ Τζάκσον.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες για την πώληση της μουσικής του Μάικλ Τζάκσον, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για τα τραγούδια ενός μόνο καλλιτέχνη.

Ολόκληρος ο κατάλογος του Μάικλ Τζάκσον εκτιμήθηκε ότι αξίζει 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Sony αποκτά το 50% των τραγουδιών που είχε ηχογραφήσει και είχε γράψει. Η συμφωνία φέρεται και να περιλαμβάνει τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που είχε αποκτήσει ο κατάλογος Mijac του Μάικλ Τζάκσον, μεταξύ άλλων των Ρέι Τσαρλς, Τζέρι Λι Λιούις, Έλβις Πρίσλεϊ και Αρίθα Φράνκλιν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ксения ДЕКРЕТ • УБОРКА • ЮМОР (@ksenisara)

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν πούλησε όλο τον κατάλογο των τραγουδιών του φέρεται να πήρε 500 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το BBC- ή περίπου 600 εκατ. σύμφωνα με το Variety– ενώ αντίστοιχη συμφωνία για τη μουσική του Μπομπ Ντίλαν «άγγιξε» τα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μάικλ Τζάκσον- που πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών- υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχημένους ποπ σταρ στην ιστορία. Οι δίσκοι του έχουν πουλήσει πάνω από 400 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα τραγούδια του έχουν τεράστια επιτυχία και στις υπηρεσίες streaming, καθώς στο Spotify έχουν σχεδόν 40 εκατ. ακροάσεις τον μήνα. Μόνο τα «Billie Jean» και «Beat It» έχουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο streams το κάθε ένα σε αυτή την πλατφόρμα

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments