Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών

Πηγή Φωτογραφίας: [367098] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ (EUROKINISSI)

Θέσεις μάχης εν όψει της αυριανής συνάντησής τους, στις 12 το μεσημέρι, λαμβάνουν κυβέρνηση και αγρότες.

Θέσεις εν όψει της αυριανής τους συνάντησής τους, στις 12 το μεσημέρι, λαμβάνουν κυβέρνηση και αγροτικός κόσμος, επιχειρώντας να βρουν τη χρυσή τομή μεταξύ των δυνατοτήτων της μιας και των αιτημάτων των δεύτερων.

Η στάση του Μαξίμου

Μία εξίσωση πολυπαραγοντική και για δυνατούς λύτες, καθώς οι αγρότες επιμένουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αν δεν εξασφαλίσουν “περισσότερα” όπως λένε από την κυβέρνηση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύουν ότι είναι ανοιχτοί στον καλόπιστο διάλογο αλλά οι δυνατότητες δεν είναι ανεξάντλητες.

Όσον αφορά τη στάση της κυβέρνησης, σε πρώτη φάση το Μέγαρο Μαξίμου κράτησε απέναντι στους αγρότες μια ήπια στάση, προχωρώντας σε κινήσεις κατευνασμού. Η άμεση παραδοχή πως τα αιτήματα είναι δίκαια και οι ενισχύσεις διά στόματος του πρωθυπουργού έδειξαν την πρόθεση να κλείσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Παρόλα αυτά, εάν από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των αγροτών δεν βγει λευκός καπνός, τότε η κυβέρνηση είναι πιθανό να σκληρύνει τη στάση της και να υπάρξει δυναμική αντίδραση.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως εφόσον οι αγρότες κλιμακώσουν, τότε «η αντίδραση θα είναι αυτή που πρέπει για το σύνολο των πολιτών».

Ο αγροτικός κόσμος

Από την πλευρά τους, οι αγρότες θα προσέλθουν βέβαια στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά κρατούν “αναμμένες” τις μηχανές.

Χαρακτηριστικά, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στις 16:00 έως τις 17:00 στον κόμβο του Φιλώτα, προχωρούν οι αγρότες της περιοχής, ενώ θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στο μπλόκο προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν συμβολικό κλείσιμο των συνόρων με τη Βόρεια Μακεδονία στο Τελωνείο Νίκης στη Φλώρινα από τις 12:00 έως τις 15:00, στο πλαίσιο των συντονισμένων κινητοποιήσεων των μπλόκων των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η κοινή Επιτροπή Αγώνα του Νομού Ιωαννίνων οργανώνει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 πρωί έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ και της εφορίας και καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά  στην συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή, τρακτέρ των αγροτών της Θεσπρωτίας παραμένουν παραταγμένα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν από κοινού με αγρότες των Ιωαννίνων να ανοίξουν σήμερα τις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments