Διεθνή

Ο Σεΐχης του Κατάρ υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν στην Ντόχα

Ο Σεΐχης του Κατάρ υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν στην Ντόχα

Πηγή Φωτογραφίας: Qatar's Emir, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani attends a meeting with Russia's President Vladimir Putin on the sidelines of the 6th summit of the Conference on Interaction and Confidence-building Measures in Asia (CICA), in Astana, Kazakhstan October 13, 2022. Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS Purchase Licensing Rights

«οι σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ντόχα δεν ήταν ποτέ τόσο στενές μεταξύ τους όσο τώρα»

Ο Σεΐχης του Κατάρ Ταμίμ ιμπν Χαμάντ αλ Θάνι υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στην Ντόχα, την πρωτεύουσα της αραβικής χώρας, το πρωί της Τρίτης, μια ημέρα μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού και υπ. Εξωτερικών Αλ-Θάνι με τον ιρανό ομόλογό του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ρεΐσι στον αλ-Θάνι και τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση των επικεφαλής των δύο χωρών θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των φιλικών και αδελφικών σχέσεων μεταξύ Τεχεράνης και Ντόχα.

«οι σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ντόχα δεν ήταν ποτέ τόσο στενές μεταξύ τους όσο τώρα»

Χαιρετίζοντας τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Κατάρ σε ορισμένες περιπτώσεις ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με το Ιράν, ο κορυφαίος Ιρανός διπλωμάτης χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο χωρών όσον αφορά περιφερειακά και διεθνή ζητήματα εποικοδομητική και επωφελής για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια.

H συζήτηση πήγε στη Γάζα και στις σχέσεις των δύο χωρών

Αναφερόμενος στον συνεχιζόμενο ισραηλινό πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν τόνισε «την ανάγκη συνέχισης και επιτάχυνσης των κοινών προσπαθειών του Ιράν και του Κατάρ για την επίτευξη πολιτικής λύσης για τον τερματισμό της γενοκτονίας των Σιωνιστών στην Παλαιστίνη, την άρση της πολιορκίας της Γάζας και την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα».

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη ότι «η προσέγγιση των ΗΠΑ όσον αφορά την κρίση στη Γάζα είναι αντίθετη με τον ισχυρισμό της χώρας ότι δεν θέλει να επεκτείνει το πεδίο του πολέμου στην περιοχή». Ο εμίρης του Κατάρ, από την πλευρά του, τόνισε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ντόχα δεν ήταν ποτέ τόσο στενές μεταξύ τους όσο τώρα». Το Κατάρ είναι το τρίτο και τελευταίο σκέλος της περιφερειακής περιοδείας του κορυφαίου Ιρανού διπλωμάτη που ξεκίνησε την Παρασκευή και νωρίτερα τον οδήγησε στη Συρία και τον Λίβανο.

Οι περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στη Γάζα, καθώς και οι διμερείς σχέσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων του Αμίρ-Αμπντολαχιάν στη Συρία και τον Λίβανο, όπου συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ηγέτες της Αντίστασης. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπτουλραχμάν βιν Γιασίμ αλ-Θάνι για συνομιλίες σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments