Πολιτική

Πλεύρης: Δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πλεύρης: Δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Ο βουλευτής της ΝΔ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι  είναι «θέμα συνείδησης και το θέμα συνείδησης είναι πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι τον πολιτικό του ρόλο» και σημείωσε πως η διαφωνία του που είναι «διαφωνία αρχής και όχι παραληρήματος»

Ο βουλευτής της ΝΔ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι  είναι «θέμα συνείδησης και το θέμα συνείδησης είναι πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι τον πολιτικό του ρόλο» και σημείωσε πως η διαφωνία του που είναι «διαφωνία αρχής και όχι παραληρήματος»

Τη θέση του για το νομοσχέδιο που αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επανέλαβε από  το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τις συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και ότι θα επιλέξει στάση «που να μην μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί την διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους».

Ο βουλευτής της ΝΔ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι  είναι «θέμα συνείδησης και το θέμα συνείδησης είναι πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεσαι τον πολιτικό του ρόλο» και σημείωσε πως η διαφωνία του που είναι «διαφωνία αρχής και όχι παραληρήματος».

Επίσης, τόνισε ότι «δεν διαφωνώ με την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία. Διαφωνώ στην αλλαγή του προτύπου της οικογένειας και του γάμου και ναι δεν προκύπτει συνταγματικό θέμα», χαρακτηρίζοντας τη σημερινή διαδικασία σημαντική για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς «είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα, όπως θεωρεί η αντιπολίτευση», καλώντας τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν από το βήμα της Βουλής.

Τέλος, σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, που κάλεσε τους βουλευτές να πουν αν είναι ομοφυλόφιλοι, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Αυτή τη διαφωνία δεν θα την χαρίσουμε στους ακραίους», επισήμανε και πρόσθεσε πως είναι πιο ομοφοβικό να διαφωνείς με την τεκνοθεσία και όχι με το γάμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments