Πολιτική

Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι βουλευτές της ΝΔ που θα το καταψηφίσουν

Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Οι βουλευτές της ΝΔ που θα το καταψηφίσουν

Πηγή Φωτογραφίας: Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Νίκου Ανδρουλάκη προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα "Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;", Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εν μέσω σφοδρών εσωκομματικών αντιδράσεων αναμένεται αύριο στη Βουλή η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων - Αποχή πρότεινε η ΝΔ στους «γαλάζιους» βουλευτές που αρνούνται να το ψηφίσουν

Απέναντι στην κομματική γραμμή αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ βρίσκονται αρκετοί βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, διαφωνώντας με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία αύριο Πέμπτη στη Βουλή.

Με τις αντιδράσεις, όχι μόνο βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και του κόσμου να κλιμακώνονται, η αυριανή ημέρα αποτελεί κρας τεστ για τη ΝΔ, που θα δει την ΚΟ της διασπασμένη και να μην εμφανίζει εικόνα συνοχής για πρώτη φορά. Σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει τον σκόπελο της κυβερνητικής πειθαρχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ως εναλλακτική την επιλογή της αποχής, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών, οι οποίοι δηλώσαν ξεκάθαρα Όχι.

Με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο, μέχρι στιγμής άλλοι 15 «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν, χωρίς να αποκλείονται και «εκπλήξεις» της τελευταίας στιγμής από τους αναποφάσιστους.

Κατηγορηματικό όχι θα πουν επίσης, o Θάνος Πλεύρης και ο Μιλτιάδης Χρυσομάλλης έχοντας πει στο παρελθόν πως: «Θα καταψηφίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που αποδίδει αυτόματα στους ομόφυλους το δικαίωμα στην υιοθεσία, θεωρώ ότι αυτό δεν οφείλουμε να το κάνουμε» και ο Ανδρέας Κατσανιώτης έχοντας αναφέρει πως «δεν είναι δικαίωμα ο γάμος, είναι θεσμός. Θεωρώ ότι κάθε επιθυμία δεν μπορεί να θεωρείται δικαίωμα. Ο γάμος είναι δομικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας» ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, την εναντίωσή τους εξέφρασαν και οι Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Κώστας Καραγκούνης, με τον τρίτο να τονίζει πως «ο πρωθυπουργός θέλει ελεύθερα να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Οι αντιρρήσεις υπάρχουν και στα άλλα κόμματα και στην κοινωνία, αν ήταν μόνο στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπάρχει κάτι δογματικό» αλλά και η Άννα Καραμανλή δήλωσε πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο για τα ομόφυλα «γιατί αυτό θα επιφέρει και τεκνοθεσία».

Να σημειωθεί πως την αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο εκδήλωσαν ακόμη 8 βουλευτές, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γιώργος Καρασμάνης.

Οι «αναποφάσιστοι» Η κόντρα ωστόσο φουντώνει καθώς και η αποχή είναι ένα μήνυμα. Μεγάλος είναι ο αριθμός εκείνων που είναι διχασμένοι και βρίσκονται ανάμεσα στο «όχι» και στην αποχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναποφάσιστοι βουλευτές είναι οι Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Πασχαλίδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μάριος Σαλμάς, Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιανός, Κώστας Κατσαφάδος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Κώστας Κεφαλογιάννης, Στέλιος Πέτσας, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος, Λάκης Βασιλειάδης, Μάνος Κόνσολας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments