Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Ναβάλνι στάθηκε απέναντι σε ένα βίαιο, αυταρχικό καθεστώς – Το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί

Μητσοτάκης: Ο Ναβάλνι στάθηκε απέναντι σε ένα βίαιο, αυταρχικό καθεστώς – Το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι αγωνίστηκε σθεναρά για τη δημοκρατία και στάθηκε απέναντι σε ένα βίαιο, αυταρχικό καθεστώς” τόνισε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την είδηση του θανάτου του ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ένα καθεστώς που φρόντισε ο Ναβάλνι να πληρώσει τη γενναιότητά του πρώτα με την ελευθερία του και τώρα με τη ζωή του” πρόσθεσε και σημείωσε:

Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του. Το θάρρος του δεν θα ξεχαστεί“.

Διεθνής κατακραυγή εναντίων Ρωσίας για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

Θλίψη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει διεθνώς η είδηση του ξαφνικού θανάτου του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, την Παρασκευή στη φυλακή στην οποία κρατείτο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εξέφρασε, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα συλλυπητήριά του και τόνισε ότι ο Ναβάλνι «αγωνίστηκε για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμύτατη κριτική στη Ρωσία, αναφέροντας πως «η ΕΕ θεωρεί το ρωσικό καθεστώς ως αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτόν τον τραγικό θάνατο».

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι αγωνίστηκε για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Για τα ιδανικά του, έκανε την απόλυτη θυσία. Η ΕΕ θεωρεί το ρωσικό καθεστώς ως αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτόν τον τραγικό θάνατο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Και σε αυτούς που αγωνίζονται για τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο στις πιο σκοτεινές συνθήκες. Οι μαχητές πεθαίνουν. Αλλά ο αγώνας για την ελευθερία δεν τελειώνει ποτέ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments