Οδηγός

Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για κατώτατο μισθό

Στις 22 Μαρτίου η εισήγηση για κατώτατο μισθό

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου,  αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του αλλά και για την ενίσχυση των αγροτών.

Στο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Μαρτίου η υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί την αύξηση του κατώτατου μισθού, με ισχύ από 1η Απριλίου 2024

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα είναι σε ισχύ από 1η Απριλίου,  αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνέντευξή του αλλά και για την ενίσχυση των αγροτών.

«Δεν έχουμε δύνατότητα να δίνουμε λεφτά χωρίς κανένα περιορισμό. Σε ενάμιση μήνα, πάνω από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού έχουμε δώσει πάνω από 212 εκατ. ευρώ σε επιδόματα γέννησης, εφημερίες σε γιατρούς και αγρότες». σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης, υπενθυμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία όταν εξελέγη μείωσε τους φόρους για τους αγρότες σε σχέση με αυτά που πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ την άμεση φορολογία.

Στη συνέχεια μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές στο 6%, τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή. Κατόπιν μείωσε το φορολογικό συντελεστή στο ΦΠΑ για τα αγροτικά μηχανήματα». Πρόσθεσε, ότι σε αντίθεση με το παρελθόν που δεν επιστρέφονταν, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ, ήρθε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον επέστρεψε στο τέλος του 2022 και στο τέλος του 2023.

Voucher για αγορά POS ταμειακών

Για το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής ο Υπουργός αναφέρθηκε στην χρήση των POS λέγοντας ότι «μέχρι τις 20.000 θα είναι το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν POS». Επιπλέον, όπως δήλωσε «έρχεται voucher για αγορά POS και ταμειακών μηχανών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments