Τεχνολογία

Το OpenAI αποτιμάται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια

Το OpenAI αποτιμάται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Free photo futuristic ai technology microchip advanced innovation digital remix

Η OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft, ολοκλήρωσε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο

Η OpenAI, η οποία υποστηρίζεται από τη Microsoft, ολοκλήρωσε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο, ανέφεραν την Παρασκευή οι New York Times, επικαλούμενοι άτομα τα οποία είχαν γνώση της συμφωνίας.

Η εταιρεία θα πουλήσει τις υπάρχουσες μετοχές στο πλαίσιο μιας λεγόμενης προσφοράς με επικεφαλής την εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών Thrive Capital, ανέφερε το δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εξαργυρώσουν τις μετοχές τους στην εταιρεία αντί για ένα σύνηθες χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα αντλούσε χρήματα για την επιχείρηση, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Η OpenAI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Παρόμοια συμφωνία πέρυσι

Στις αρχές του περασμένου έτους συμφώνησε σε μια παρόμοια διαπραγμάτευση. Οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Thrive Capital, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz και K2 Global συμφώνησαν να αγοράσουν μετοχές της OpenAI σε μια προσφορά, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η έκθεση.

Το λανσάρισμα του ChatGPT του OpenAI στα τέλη του 2022 πυροδότησε τον ντόρο γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη, ωθώντας τις εταιρείες να διερευνήσουν τρόπους για να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, φέρεται επίσης να βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση κεφαλαίων για ένα εγχείρημα κατασκευής τσιπ, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγική ικανότητα κατασκευής τσιπ στον κόσμο για την προώθηση νέων εργαλείων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments