Οικονομία

Νέα μέτρα για καύσιμα: Την Τετάρτη η εξειδίκευση – «Άδικο να αποκλειστεί η αμόλυβδη»

Νέα μέτρα για καύσιμα: Την Τετάρτη η εξειδίκευση – «Άδικο να αποκλειστεί η αμόλυβδη»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi//Πέφτει το αργό, μένει ακριβή η αντλία: Γιατί η Ευρώπη δεν βλέπει αμέσως τη μείωση στα καύσιμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα στήριξης στα καύσιμα, ενώ ο κλάδος και οι καταναλωτές εκφράζουν ανησυχία για τις υψηλές τιμές.

Την Τετάρτη (30//9) αναμένεται η εξειδίκευση των νέων μέτρων στήριξης για τα καύσιμα, με την πρόεδρο Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, να εκφράζει την ανησυχία του κλάδου, αλλά και των καταναλωτών για τις υψηλές τιμές.

Η Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να μείνουν εκτός των μέτρων στήριξης οι οδηγοί βενζινοκίνητων οχημάτων.

«Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που έχει βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Είναι άδικο να μείνει εκτός στήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η καθημερινή μετακίνηση έχει εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό βάρος για χιλιάδες νοικοκυριά.

Νέα μέτρα για καύσιμα: Τι είπε η Μαρία Ζάγκα για τα σενάρια

Η ίδια υποστήριξε ότι το κόστος των καυσίμων επηρεάζει ολόκληρη την οικονομία, από τις μεταφορές και την παραγωγή μέχρι τις τιμές των τροφίμων και των βασικών αγαθών, ενώ έκανε λόγο για σημαντική επιβάρυνση των καταναλωτών σε σχέση με πέρυσι.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η λύση δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε μέτρα που αφορούν το πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης, ζητώντας ευρύτερες παρεμβάσεις στην αγορά καυσίμων.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, υποστήριξε ότι οι πρατηριούχοι δεν θα πρέπει να επωμιστούν μόνοι τους το βάρος της συγκράτησης των τιμών, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται παρεμβάσεις σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. «Θα μας βάλει στην πλάτη, στον τοίχο, θα μας στριμώξει όλους τους πρατηριούχους, θα αρχίσουν οι καυγάδες. Βάζεις πλαφόν στην εταιρία τα διυλιστήρια γιατί μου το αφήνεις; Ας σκεφτούν τι κερδίσανε πέντε χρόνια», είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πετρέλαιο θέρμανσης, μεταφέροντας την αγωνία πολιτών από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν. Όπως είπε, οι καταναλωτές αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χειμερινή περίοδο, καθώς το αυξημένο ενεργειακό κόστος προκαλεί έντονο προβληματισμό ενόψει του χειμώνα.

«Το 56% της τιμής είναι φόροι. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα στηρίξουν πραγματικά τον καταναλωτή», ανέφερε, τονίζοντας ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις περιμένουν ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα ανατιμήσεων.

Πηγή: Pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο