Πολιτική

Μητσοτάκης: Δίπλα στους αγρότες, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε

Μητσοτάκης: Δίπλα στους αγρότες, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε

Πηγή Φωτογραφίας: [366673] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η πολυσήμαντη παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Στο αγροτικό ζήτημα αλλά και στη σημασία της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

Αναφορικά με τους αγρότες επισημαίνει πως «ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε.».

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά», αναφέρει ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων για τον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι είχε «νηφάλιο διάλογο» με τους αγρότες την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο του οποίου «άκουσα με προσοχή τις εύλογες αγωνίες τους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αναφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε για τους αγρότες, επισημαίνοντας ότι «η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς».

Αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα και συνεχίζει: «Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά την ανάρτησή του γράφοντας για την ψήφιση του νομοσχεδίου αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων στην τεκνοθεσία.

«Με την ιστορική ρύθμιση για την ισότητα στον γάμο που ψηφίστηκε πανηγυρικά την Πέμπτη στη Βουλή, δεν επιλύουμε ένα πρόβλημα που αφορά την πλειονότητα της κοινωνίας, αλλά μια μειοψηφία της. Και από αυτό το πρίσμα ίσως κάποιοι ακόμη αναρωτιούνται γιατί επιμένουμε να τη θεωρούμε τόσο σημαντική. Μα ακριβώς γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που έως σήμερα τα στερούνταν», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνει ότι η ρύθμιση  χαιρετίστηκε “από όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. μέσω των πρεσβειών στην Αθήνα”, αναδείχθηκε με θετικό τρόπο από όλα τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ ως «νίκη-ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και «κυρίως επιβεβαιώνει αυτό που διαπιστώνει το Democracy Index του Economist: ότι έπειτα από 16 χρόνια η Ελλάδα κατατάσσεται στις 20 ωριμότερες δημοκρατίες του κόσμου, βρίσκεται πέντε θέσεις υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι αλλά και υψηλότερα από χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους συστηματικά, εντός και εκτός συνόρων, επικρίνουν και συκοφαντούν τη χώρα μας. Έτσι θα συνεχίσουμε, κάνοντας όπου χρειάζονται θεσμικές βελτιώσεις. Γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας για μια καλύτερη Δημοκρατία είναι διαρκής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει την ανάρτηση γράφοντας για τη νέα στέγη του Αρχείου και της Θεατρικής Βιβλιοθήκης του Θεατρικού Μουσείου.Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού έδωσε το «πράσινο φως» στην οριστική μελέτη για την αποκατάσταση της οικίας του Αλέξανδρου Σούτσου επί της οδού Σταδίου 47 για να φιλοξενήσει μεγάλο μέρος της πλούσιας θεατρικής κληρονομιάς μας ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους, στο ευρύ κοινό και σε ερευνητές, αναφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments