Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα βρίσκονται στον αέρα – Πιθανή και η αμφισβήτηση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα βρίσκονται στον αέρα – Πιθανή και η αμφισβήτηση Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366897] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, αναταράξεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερωτηματολόγιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα isyriza, στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα μέλη του κόμματος για το όνομα, το έμβλημα και το ιδεολογικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρήγμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαθαίνει, με την Π.Γ. να προτείνει την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη. 

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκίνησε το μεσημέρι απόντος του προέδρου. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ακριβώς το επίμαχο ερωτηματολόγιο που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του isyriza με το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος καλούσε τα μέλη να πάρουν θέση για την ταυτότητα, το όνομα και το λογότυπο του κόμματος.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ερωτηματολογίου είχε ακολουθήσει η έντονη αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη και άλλων στελεχών, οι οποίες εντέλει οδήγησαν στη σύγκληση του κομματικού οργάνου.

 Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, γεγονός που εγείρει ενδεχόμενο αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος.

Η πρόταση για τη σύγκληση της Κ.Ε. κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση κατά την προσέλευσή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν εκλεγεί ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδια εκλογική βάση, από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος, τα οποία εξέλεξαν Πρόεδρο και τον Στέφανο Κασσελάκη» με τον πρώην υπουργό να καταλήγει: «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Σημειώνεται πως, βάσει καταστατικού, για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. χρειάζονται 75 υπογραφές – ενώ για να γίνει πρόταση μομφής στον πρόεδρο για αντικαταστατική συμπεριφορά χρειάζεται το 50+1 από τους 300 και προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει, εάν θα εγκρίνει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά πληροφορίες, ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές για τη σύγκληση της ΚΕ, η οποία δεν αποκλείεται να αποφασίσει ακόμα και πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη  η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, που απουσιάζει καθώς βρίσκεται στο Λονδίνο για προγραμματισμένη επίσκεψη, έστειλε μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία με καυστικό ύφος επισημαίνει μεταξύ άλλων «σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες!».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης έγραψε: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Ι.Χ. κόμμα που ακούει τα μέλη του, δεν υπάρχει. Ι.Χ. είναι το κόμμα που θέλει τα μέλη του χειροκροτητές στην ήττα».

Σε άλλο σημείο αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να φοβόμαστε να ρωτήσουμε τα μέλη μας, ειδικά μετά από δύο εκλογικές ήττες που φανέρωσαν βαθύ έλλειμμα γείωσης με την κοινωνία; Που είδαν τη ΝΔ να κερδίζει με 2 -3 φορές τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ; Που έφεραν το κόμμα μας από το 32% στο 18%;».

Στο πλευρό του κ. Κασσελάκη έσπευσε να συνταχθεί ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, γνωστός υποστηρικτής του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης εξέφρασε τις απόψεις του για τις αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανάρτησης στα Social Media.

Όπως αναφέρει «έχουμε, λοιπόν, την υποχρέωση να ακούσουμε τον κόσμο και την ευκαιρία, μέσα από τα κομματικά όργανα, να δώσουμε φωνή στα μέλη του κόμματος με σκοπό την ανανέωση και την δημιουργία νέων σταθερών βάσεων».

«Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για αναδημιουργία, για παραγωγικές συζητήσεις, για ενότητα και για δράση», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Πιθανή ακόμη και η αμφισβήτηση του σημερινού Προέδρου

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος.

Ωστόσο, για να περάσει η πρόταση περί έκτακτης σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής, χρειάζονται 75 υπογραφές μελών της, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν.

Σημειώνεται πως για να γίνει μομφή στον πρόεδρο του κόμματος απαιτείται το 50%+1 της Κεντρικής Επιτροπής. Αν περάσει μια τέτοια πρόταση, τότε η εκλογή ηγεσίας παραπέμπεται σε Έκτακτο Συνέδριο που θα λάβει και τη σχετική απόφαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments