EDITOR'S PICK

Η Αθήνα στις πιο επικίνδυνες πόλεις της ΕΕ: «Μην κυκλοφορείτε την νύχτα»

Η Αθήνα στις πιο επικίνδυνες πόλεις της ΕΕ: «Μην κυκλοφορείτε την νύχτα»

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Free photo abandoned old building with destroyed windows in the forest

Φτώχεια, ναρκωτικά και κλοπές στην Αθήνα - «Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις τη νύχτα στο κέντρο». Δεν νιώθουν ασφάλεια οι επισκέπτες στην ελληνική πρωτεύουσα. Τα κυριότερα προβλήματα και οι περιοχές που είναι... no go.

Η Ευρώπη είναι αναμφισβήτητα η ασφαλέστερη ήπειρος στον πλανήτη, χωρίς αυτό βεβαίως να συνεπάγεται πως δεν ενέχει κινδύνους. Ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις μάλιστα μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνες με την ασφάλεια των ντόπιων και των ταξιδιωτών συχνά να απειλείται. Η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα, η διαφθορά, η ποιότητα ζωής και η εφαρμογή του νόμου αποτελούν μερικούς από τους παράγοντες που συνθέτουν το «ψηφιδωτό» του συναισθήματος της ασφάλειας που νιώθουν οι άνθρωποι.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πίσω από τις τέλειες λήψεις για φωτογραφίες, τα μεγαλοπρεπή λιθόστρωτα δρομάκια και τη ρομαντική λάμψη των ιστορικών μνημείων, ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν κερδίσει τη φήμη ότι διαθέτουν μια σκοτεινή πλευρά. Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τη ρομαντική γοητεία της επίσκεψης σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Αθήνα, αξίζει να ερευνήσετε για να μάθετε ποιες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες» υπογραμμίζεται στην έρευνα του Way To Stay.

«Η Ευρώπη είναι μια ποικιλόμορφη ήπειρος με απίστευτη τέχνη, φαγητό, αρχιτεκτονική, ιστορία και εκπληκτικές πόλεις. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις είναι φιλικές προς τους πεζούς και διαμορφωμένες για τουρίστες. Ωστόσο, όπως σε όλες τις ηπείρους, ορισμένες πόλεις είναι πιο επικίνδυνες από άλλες. Ο κίνδυνος εμφανίζεται με πολλές μορφές, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, απάτες, φυσικές καταστροφές και εγκληματικές δραστηριότητες. Ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλές μπορεί να είναι ένα μέρος, υπάρχει πάντα κάποιο επίπεδο κινδύνου ενώ ταξιδεύετε. Δεν υπάρχουν πολλοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο που να είναι εντελώς απαλλαγμένοι από εγκλήματα, αλλά ορισμένες πόλεις έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό βίαιων εγκλημάτων» προστίθεται.

Φτώχεια, ναρκωτικά και κλοπές στην Αθήνα

Στη Ρώμη, την διάσημη ιταλική πρωτεύουσα, μόνο το 38% των κατοίκων νιώθει ασφάλεια στους δρόμους τη νύχτα. Ακόμη και ως τουριστικό αξιοθέατο, η Ρώμη ονομάστηκε η πιο επικίνδυνη πόλη της Ευρώπης πέρυσι. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή έκθεση που επικαλείται το Visit World, η Ρώμη βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης. Η δεύτερη θέση πηγαίνει στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήναόπου μόνο το 40% του πληθυσμού αισθάνεται ασφάλεια. Η πόλη της Μασσαλίας, στη Γαλλία ήρθε στην τρίτη θέση με δείκτη ασφάλειας μόλις 43%.

Οι επισκέπτες όταν ακούν την λέξη Αθήνα, σκέφτονται τους 12 Θεούς του Ολύμπου, τη μυθολογία, αλλά και ισχυρές προσωπικότητες φιλοσόφων της αρχαιότητας, που έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην αιωνιότητα, με την ανθρωπότητα να τους χρωστά πολλά από τις επιστήμες, την τέχνη και τον πολιτισμό. Παράλληλα, είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας, ωστόσο, πλέον, ειδικά από την εποχή των μνημονίων και την ακραία φτώχεια που «χτύπησε» τον πληθυσμό, ορισμένα μέρη έχουν καταστεί επισφαλή.

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, ενώ δυστυχώς, στην Ελλάδα η χρήση ναρκωτικών επίσης είναι σχετικά μεγάλη. «Όμως, το κύριο πράγμα που πρέπει να ανησυχείτε είναι οι πορτοφολάδες και οι μικροαπάτες σε ταξί και λογαριασμούς στα εστιατόρια. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι μια όμορφη πόλη για επίσκεψη, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε προσεκτικά βήματα» επισημαίνεται.

«Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις τη νύχτα στο κέντρο»

«Όταν εξετάζουμε τις πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ενώ αυτή η διάσημη πόλη είναι γνωστή για τα απίστευτα μνημεία της, είναι επίσης γνωστή για ορισμένες επικίνδυνες (no go) ζώνες, γεγονός που την μετατρέπουν σε μια μη ασφαλή πόλη για επίσκεψη. Όσον αφορά την ασφάλεια στην Αθήνα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συνιστάται η νυχτερινή βόλτα σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην Ομόνοια και τα Πατήσια. Επίσης είναι επίφοβα ορισμένα στενά στο Μοναστηράκι» σημειώνεται και γίνεται ειδική μνεία στην Ερμού, στου Ψυρρή, μέχρι και την Πλατεία Συντάγματος.

«Η Αθήνα είναι γνωστή για τη νυχτερινή ζωή, αλλά προσπαθήστε να μην περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα αν αποφασίσετε να βγείτε έξω το βράδυ. Ενώ σοβαρά εγκλήματα όπως ένοπλες επιθέσεις και δολοφονίες είναι σποραδικά στην ελληνική πρωτεύουσα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για μικροαπατεώνες, όπως πορτοφολάδες και τσαντάκηδες που κυκλοφορούν σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, ενώ είναι όλων των ηλικιών: από ηλικιωμένους μέχρι μικρά παιδιά. Επίσης, δεν είναι λίγες οι γειτονιές ειδικά στη κέντρο όπου συχνάζουν έμποροι ναρκωτικών, αναρχικές ομάδες και διάφοροι απατεώνες, γι’ αυτό να είστε πάντα αρκετά άτομα μαζί και να αποφεύγετε κακόφημες περιοχές το βράδυ και τα ξημερώματα» επισημαίνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments