Πολιτική

Μέτσολα: Η Ευρώπη θα στηρίξει απολύτως τους αγρότες

Μέτσολα: Η Ευρώπη θα στηρίξει απολύτως τους αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: [367405] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ROBERTA METSOLA (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου καλεί τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στις κάλπες του Ιουνίου για την ανάδειξη των νέων ευρωβουλευτών

«Η Ευρώπη θα στηρίξει απολύτως τους αγρότες» ήταν το μήνυμα που στέλνει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ακούμε τις ανησυχίες τους».

«Ακούω τις ανησυχίες, καταλαβαίνω τις προκλήσεις και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους για το τι μπορούμε να κάνουμε και να θυμηθούμε ότι στις αρχές της πανδημίας στηριχτήκαμε στους αγρότες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε αυτάρκεις σε ό,τι τρώμε και στη ζωή που έχουμε» είπε η κ. Μέτσολα μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι προς το συμφέρον και ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι στην ελληνική μετάβαση οι αγρότες θα είναι στο ίδιο μήκος με εμάς καθώς δημιουργούμε τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που απαιτούνται από τις πολύ δύσκολες και φιλόδοξες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που παίρνουμε». Ερωτηθείσα εάν η Ευρώπη θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, απάντησε «απολύτως».

Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες να συμμετέχουν μαζικά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, λέγοντας «ψηφίστε γιατί αν είστε απογοητευμένοι ή αν έχετε ερωτήματα για την κατεύθυνση που θα πάρει η Ελλάδα και η Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια, οι 21 ευρωβουλευτές θα κάνουν τη διαφορά για εσάς».

Ρωτήθηκε επίσης και για το φαινόμενο πολίτες να επιλέγουν τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη και απάντησε ότι «πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτό το αφήγημα της καταφυγής στην ακροδεξιά. Αν νιώθετε απογοητευμένοι μην αναζητάτε παρηγοριά στις παρυφές. Η πολιτική δεν είναι άσπρο ή μαύρο αλλά έχει χίλιες αποχρώσεις του γκρι. Χρειαζόμαστε την πολιτική μετά την πανδημία και δύο πολέμους, θέλετε πολιτικούς ηγέτες που έχουν το θάρρος και την πλειοψηφία να πάρουν δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις. Έχω μια αρχή να εμπιστευόμαστε αυτούς που φέρνουν ελπίδα και όχι αυτούς που προκαλούν φόβο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments