Πολιτική

Μυρίζει μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Μυρίζει μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [367409] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θέατρο πολιτικού παραλόγου επικράτησε στη δραματική χθεσινή ημέρα.

Το θέατρο του παραλόγου από τον Στέφανο Κασασελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, μέσα στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που πυροδότησε το συνημμένο ερωτηματολόγιο, προσπάθησε να ακυρώσει ένα σενάριο στο οποίο θα σκεφτόταν την αποπομπή του μετά το ενδεχόμενο να του ρίξουν κρύο νερό στις ευρωεκλογές. Έτσι, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αφού δήλωσε μελοδραματικά ότι δεν θα γίνει Ιφιγένεια, έθεσε τελεσίγραφο και προκάλεσε τα μέλη της Π.Γ:  Ή πρόεδρος ως τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτισή μου από το συνέδριο», είπε. Ζήτησε μάλιστα να του βρουν… αντίπαλο να αναμετρηθεί!

Ο Στέφανος Κασσελάκης  δεν έχει κομματική μνήμη ή γνώση του καταστατικού κειμένου και συμπεριφέρεται “όπως του αρέσει”. Η μόνη δικαιοδοσία που έχει είναι να θέσει θέμα μομφής στην Κεντρική Επιτροπή. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το καταστατικό (το οποίο ο Κασσελάκης έχει κατακρεουργήσει), η Πολιτική Γραμματεία δεν μπορεί επίσης να επικυρώσει τη συνέχιση της ηγεσίας του. Το εν λόγω κομματικό όργανο έχει συγκεκριμένη ατζέντα και σύνθεση. Το Συνέδριο περιλαμβάνει εκλεγμένους αντιπροσώπους, οι οποίοι εκλέγονται με ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους του. Με άλλα λόγια, επιχειρεί να επικυρώσει τη νομιμοποίησή του από ένα ξένο σώμα που δεν έχει εγκριθεί για το σκοπό αυτό! Εκτός αν ζητήσει από το Συνέδριο να αποφασίσει να κάνει νέα έκκληση στη βάση για την εκλογή Προέδρου!

Απορριπτική ήταν η απάντηση της πλειοψηφίας των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο τελεσίγραφο του κ. Κασσελάκη και την προσπάθεια του να εξασφαλίσει… κλειστό συμβόλαιο στην ηγεσία του κόμματος μέχρι τις εθνικες εκλογές.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά μέλη του οργάνου έχουν απαντήσει αρνητικά στην αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη, «να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς αμφισβήτηση» λέγοντας, «δεν έχεις λευκή επιταγή» και τονίζοντας πως «θα κριθείς στις ευρωεκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι εισερχόμενος στο δεύτερο «ημίχρονο» της συνεδρίασης της ΠΓ χθες βράδυ ο κ. Κασσελάκης έριξε «βόμβα», πυροδοτώντας έτι περαιτέρω το κλίμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «σας ζητώ να δεσμευτείτε ότι εγώ θα είμαι ο πρόεδρος έως τις Εθνικές Εκλογές. Σκοπεύω να ζητήσω από το σώμα την αναβάπτιση της εκλογής μου. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει αντίπαλος απέναντί μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει εδώ, τώρα εδώ που είμαστε. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα προσφύγει στη βάση του κόμματος, αν συνεχιστεί η αμφισβήτηση του, σήκωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ηγετικό στέλεχος του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Συγκεκριμένα ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε κατά την τοποθέτηση του πως, «αν το επιθυμεί ο πρόεδρος έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογές. Είμαστε αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν δίνουμε λευκή επιταγή, όλοι κρινόμαστε» φέρεται να είπε ο κ Τεμπονέρας, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα: «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ».

Η μετωπική αντιπαράθεση αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε πίσω, ανακαλώντας την επιστολή της Δευτέρας (19/2), που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανακάλεσε τη χθεσινή του επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία, καθώς όλα τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου, πλην τριών, αρνήθηκαν να παρέχουν, κατά πληροφορίες, «λευκή επιταγή».

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να ανακάλεσε και την πρόθεσή του να προσφύγει στη βάση, μετά την παραπάνω εξέλιξη, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη δημιουργία ενός «πολιτικού κέντρου», που θα λαμβάνει τις αποφάσεις για το κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments