Πολιτική

Σε Συνέδριο χαρακωμάτων οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε Συνέδριο χαρακωμάτων οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα εν μέσω αντεγκλήσεων.

Στον απόηχο της κρίσης των σαράντα οκτώ ωρών που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει απόψε το απόγευμα το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσα  από αυτή την κορυφαία διαδικασία αναμένεται να φανεί κατά πόσον όλες οι πλευρές εννοούν το μορατόριουμ, το οποίο συμφώνησαν την Τρίτη το βράδυ, μετά από μία μαραθώνια διαδικασία.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί νέες εκπλήξεις από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ή ακραίες αντιδράσεις από την πλευρά του στελέχους σε συνεργασία με τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή φημολογία ότι περισσότερα από 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να καταθέσουν κείμενο για την άμεση εκλογή νέας Κ.Ε. και Πολιτικής Γραμματείας. Η πρόταση προβλέπει τη διεξαγωγή εκλογών από τη βάση (φυσικά και ηλεκτρονικά) δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, ταυτόχρονα με τις εκλογές της Οργανωτικής και Συντονιστικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών.

Επιχείρημα των στελεχών που έχουν αυτή την άποψη είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη της εκλογικής ήττας και παραιτήθηκε,  ενώ κανένα από τα άλλα συλλογικά όργανα του κόμματος δεν έπραξε το ίδιο ενώ  το εκλογικό σώμα άλλαξε τον Σεπτέμβριο του 2023 και προφανώς αυτή η αλλαγή δεν εκφράστηκε και στα συλλογικά όργανα.

Ακόμα υποστηρίζουν ότι μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και της πλευράς Αχτσιόγλου, έμειναν κενές θέσεις και στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία.

Εύθραυστες ισορροπίες

Ωστόσο, είναι ακριβές πως ανακωχή και ενωτικά μηνύματα εξέπεμψε στο τέλος η θυελλώδης Πολιτική Γραμματεία, με το βλέμμα στο συνέδριο και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, με τις δυο αντιπαρατιθέμενες πλευρές να βάζουν  προσώρας τα ξίφη στα θηκάρια.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της Πολιτικής Γραμματείας, εκφράστηκε η  αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του Προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την επιστολή του η οποία είχε προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στα μέλη της Γραμματείας τη Δευτέρα και έριξε το γάντι σε όσους τον αμφισβητούν, ζητώντας πρώτον δεσμεύσεις για στήριξη της ηγεσίας του, διαφορετικά όπως δήλωσε θα προσέφευγε στη βάση, κάτι το οποίο, όμως ανακαλεσε στο τέλος της συνεδρίασης.

Για τα περί αμφισβήτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Διονύση Τεμπονέρα υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί. Πάντως, το μήνυμα από το σύνολο των μελών της Π.Γ. ήταν ότι δεν είναι διατεθειμένα να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Κασσελάκη καθώς και ότι θα κριθεί και εκείνος στις ευρωεκλογές.

Παρά τις σοβαρές εντάσεις που  δημιουργήθηκαν, μετά το πέρας της συνεδρίασης στελέχη του κόμματος τόνιζαν θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το νέο κύκλο εσωστρέφειας ενόψει και των ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments