Πολιτική

Χαλκιδική: Χρηματοδότηση 65 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χαλκιδική: Χρηματοδότηση 65 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Εκδήλωση από τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο "Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη", Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι δίνεται ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Α. Τζιτζικώστας, μιλώντας σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δράσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς εκείνες θα ωφεληθούν περισσότερο από τις ενισχύσεις, που προβλέπονται. Κάλεσε τους φορείς, τις επιχειρήσεις και όσους πολίτες θέλουν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση, να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη δράση, ώστε να απορροφηθούν στο σύνολό τους και άμεσα συνολικοί πόροι 65 εκ. ευρώ, που διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του νέου ΕΣΠΑ για τη συγκεκριμένη δράση.

«Για την ενίσχυση των επιχειρήσεων δεν θα διατεθούν μόνον αυτοί οι πόροι. Τα κονδύλια είναι περισσότερα στο νέο ΕΣΠΑ και θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες δράσεις. Είναι ωστόσο πολύ σημαντικό να αρχίσουμε όλοι μαζί δυναμικά την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων για τις επιχειρήσεις, διότι μέσα από την πλήρη αξιοποίησή τους θα μπορέσουμε να στηρίξουμε υφιστάμενες επιχειρήσεις, να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας που σκοπεύουν να δημιουργήσουν νέα επιχείρηση και κυρίως να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ανάπτυξη για όλους και παντού».

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για κάθε επενδυτικό σχέδιο είναι από 60.000 ευρώ έως και 400.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο 45% του συνολικού προϋπολογισμού κάθε επενδυτικού σχεδίου. Ο Α. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε βασικό μοχλό ανάπτυξης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στάθηκε στο ότι το 2024 μπορεί να αποτελέσει χρονιά σημαντικών ευκαιριών.

«Δεδομένου ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και βασικός πυλώνας της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, ο στόχος της δράσης είναι ξεκάθαρα να ενισχυθούν κυρίως αυτές οι επιχειρήσεις. Ο στόχος μας είναι το 2024 να είναι “Έτος Επιχειρηματικότητας” για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι ξέρει πώς να μετατρέπει τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους συμπολίτες μας και πώς να αξιοποιεί και το τελευταίο ευρώ σε όφελος του πολίτη και του τόπου, για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο νέο ΕΣΠΑ».

Η συγκεκριμένη δράση ενισχύει επιχειρήσεις στους τομείς καινοτομίας και ψηφιακές τεχνολογίες, περιβάλλον, αειφόρος ενέργεια και κυκλική οικονομία, τουρισμός και πολιτισμός, οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφική βιομηχανία, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, αγροδιατροφή, φάρμακα και βιοεπιστήμες. Η δράση θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, σε συνεργασία με το One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments