Οικονομία

Εurostat: Στο 2,8% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη – Μειώθηκε στο 3,2% στην Ελλάδα

Εurostat: Στο 2,8% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη – Μειώθηκε στο 3,2% στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//European Flag Ruffled Beautifully Waving Macro Close-Up Shot

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε στο 2,8% τον Ιανουάριο του 2024, από 2,9% τον Δεκέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο ρυθμός ήταν 8,6%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,1% τον Ιανουάριο του 2024, από 3,4% τον Δεκέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 10,0%. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Ιανουάριο στο 3,2% από 3,7% τον Δεκέμβριο.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία, την Ιταλία (και οι δύο 0,9%), τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Φινλανδία (και οι δύο 1,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (7,3%), την Εσθονία (5,0%) και την Κροατία (4,8%). Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έντεκα.

Τον Ιανουάριο, τη μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,73 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+1,13 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,53 π.μ.) και την ενέργεια (-0,62 π.μ.).

Πηγή: iefimerida.gr//ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments