Τεχνολογία

Η φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης κυριεύει τη Wall Street: Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

Η φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης κυριεύει τη Wall Street: Στα 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Nvidia

Πηγή Φωτογραφίας: nvidianews.nvidia.com

Η Nvidia έγινε η τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με χρηματιστηριακή αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Nvidia έγινε η τρίτη αμερικανική εταιρεία στην ιστορία με χρηματιστηριακή αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς οι επενδυτές θαυμάζουν την αναπτυξιακή ιστορία του σχεδιαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Το επίτευγμα αυτό ακολουθεί το “άλμα” κατά 16,4% στις συναλλαγές της Πέμπτης, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού κατά περισσότερα από 230 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να φθάσει από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αγοραίας αξίας σε μόλις εννέα μήνες περίπου – ο ταχύτερος χρόνος μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών και σε λιγότερο από το μισό χρόνο από αυτόν που χρειάστηκαν οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Microsoft.

Οι μετοχές της Nvidia διαπραγματεύονταν περισσότερο από 4% υψηλότερα στο υψηλό ρεκόρ των 818 δολαρίων την Παρασκευή, διατηρώντας τη θέση της ως η τρίτη πιο πολύτιμη αμερικανική εταιρεία. Έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 60% φέτος, αφού υπερτριπλασίασαν την αξία τους το 2023.

“Για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σήμερα – τους ηγέτες του κλάδου – αυτό που θα είναι δεσμευτικό για αυτές δεν θα είναι η ζήτηση. Απλώς θα είναι η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση“, δήλωσε η Ipek Ozkardeskaya, ανώτερη αναλυτής της Swissquote Bank.

Πηγή: Reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments