Policy Briefs

Πρώην κατάσκοπος: “Κάτι δεν πάει καλά” με την υγεία του Πούτιν

Πρώην κατάσκοπος: “Κάτι δεν πάει καλά” με την υγεία του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

O πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, έκανε νέες αποκαλύψεις για το «σοβαρό ιατρικό πρόβλημα» που αντιμετωπίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα προβλήματα υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφερε ξανά στο προσκήνιο, ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως έχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

Παρόλο που το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις φήμες που αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όπως τον Οκτώβριο όταν διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, υποστηρίζοντας ότι «όλα ήταν καλά».

Ωστόσο, οι φήμες για την υγεία του Πούτιν έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, αναφέροντας πως είχε καρκίνο, ενώ ένα βίντεο του προέδρου της Ρωσίας που έγινε viral, τον δείχνει να πασχίζει να περπατήσει, κάτι που δημιούργησε εικασίες ότι θα μπορούσε να έχει Πάρκινσον.

Μιλώντας στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο LBC, ο σερ Ρίτσαρντ Ντίαρλοβ, υποστήριξε πως ο Πούτιν έχει κάποιο «ιατρικό πρόβλημα» και μάλιστα όπως είπε του το επιβεβαίωσαν και επαφές του στην ανατολική Ευρώπη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ενώ δεν έχει «σαφή απάντηση» για το πόσο άρρωστος είναι ο Πούτιν, υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

«Δεν έχω σαφή απάντηση σε αυτό, αλλά έχω επαφές και φίλους ακόμα στην Ανατολική Ευρώπη που πιστεύουν ότι υπάρχει ένα βασικό σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, αλλά δεν είμαι κλινικός γιατρός», είπε αρχικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε ερώτημα αν μπορεί να πάσχει από Πάρκινσον, ο Ντίαρλοβ, προσέθεσε πως: «πιθανώς το Πάρκινσον, το οποίο φυσικά έχει διαφορετικές παραστάσεις, διαφορετικές παραλλαγές, διαφορετική σοβαρότητα, αλλά ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός και νομίζω ότι η δολοφονία του [Αλεξέι] Ναβάλνι μπορεί να υποδηλώνει μια ορισμένη παράνοια. Αυτό είναι ένα από τα συμπτώματα».

Τι πιστεύουν οι ειδικοί για την υγεία του Πούτιν

Πάντως, δεν πιστεύουν όλοι οι ειδικοί ότι ο Πούτιν είναι βαριά άρρωστος. Τον Ιανουάριο ο Ντένις Κλος, επικεφαλής του τμήματος του περιφερειακού νοσοκομείου της Τσουκότκα στην ανατολική Ρωσία, έκανε μια αποκάλυψη για την υγεία του Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι ήταν «εξαιρετική».

«Χαρούμενη φωνή, χαρούμενο βάδισμα. Πώς υπάρχει αυτή η σκέψη; Είναι προσιτός, είναι κατανοητός. Δεν υπάρχουν άλλοι πολιτικοί ηγέτες στο εξωτερικό που να τον πλησιάζουν έστω και στο ελάχιστο», ανέφερε ο Κλος σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti.

«Είμαι βαθιά επιφυλακτικός ότι ο Πούτιν έχει κάποια προβλήματα υγείας που πιθανόν να οδηγήσουν στον επικείμενο θάνατο ή στην ανικανότητά του», είχε δηλώσει το Newsweek ο καθηγητής Μαρκ Γκαλεότι, διευθυντής της Mayak Intelligence, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο που επικεντρώνεται στη Ρωσία.

«Υπάρχουν πολλές φήμες, προπαγάνδα και ευσεβείς πόθοι στο παιχνίδι», προσέθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments