Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος “πόλεμος” για την προεδρία

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος “πόλεμος” για την προεδρία

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μάχη χωρίς αύριο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διχασμένα εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ακόμη και όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη δεν συμφωνούν με την απόφασή του να πάει σε εκλογές, αποδεχόμενος την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που του υπέδειξε να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του με νέα προσφυγή στα μέλη του κόμματος, φοβούμενοι μια νέα μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές αν συνεχιστεί η πόλωση και το «αλαλούμ».

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει πως “δεν θα γίνει Ιφιγένεια” και ότι “έχει γίνει ζημιά, αλλά δεν φταίω εγώ”. Ίσως επειδή συνεχίζει να πιστεύει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, τους οποίους περιγράφει ως καταστροφείς που δεν μπορούν να οδηγήσουν το κόμμα στις προοπτικές του αύριο.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαιώθηκαν οι έντονες φήμες ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία της στο συνέδριο, η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως “είναι παρούσα” μετά από πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος είχε πει “βρείτε μου αντίπαλο”. 

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά γενικότερα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Γεροβασίλη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες, δείχνοντας τη σκληρή πραγματικότητα αλλά και την πόλωση που προκάλεσαν οι εξελίξεις της προηγούμενης θητείας και χειρισμοί του κ. Κασσελάκη.

«Ρόλος του προέδρου είναι να συνθέτει, όχι να διχάζει. Να πείθει, όχι να απειλεί. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα, ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί. Και αυτός ο ρόλος είναι ακόμη πιο κρίσιμος στα πολυσυλλεκτικά κόμματα διακυβέρνησης. Έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει, από το 2008 και μετά, με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για να σημειώσει ότι «πάνω από όλα, ο ρόλος του προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί», προσθέτοντας πως «χρειάζεται συλλογική δουλειά, όχι ενός ανδρός αρχή».

Να σημειωθεί ότι ενώ η Όλγα Γεροβασίλη βρισκόταν ακόμη στο βήμα, ο Στέφανος Κατσελάκης σηκώθηκε από τη θέση του και έσπευσε στο βήμα για να τη χαιρετήσει και να της σφίξει το χέρι μόλις η νέα  του αντίπαλος στο κόμμα ολοκλήρωσε την ομιλία της.

Από την πλευρά του, εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγηση του προς το συνέδριο.

Εισήγηση προς το σώμα του Έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί αμέσως το κόμμα σε εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου, έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Όλγας Γεροβασιλη, η οποία δήλωσε ότι θα είναι υποψήφια στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να κερδίσει η δική μας αλήθεια απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε αμέσως σε εκλογές προέδρου και να πάμε με τη μέγιστη συμμετοχή, υβριδικά. Αυτή είναι η εισήγηση μου απέναντι στο συνέδριο που θα αποφασίσει».

Επίσης, ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments